Θησαυρίζουν οι Ιταλοί από τα… μύδια Πιερίας – Μας… τα επιστρέφουν σε πενταπλάσια τιμή!

Must Read

Aπίστευτο έως και… αδιανόητο!

Χρυσές δουλειές κάνουν οι Ιταλοί από… τα μύδια Πιερίας, καθώς λόγω των προηγμένων τεχνολογικών τους δυνατοτήτων και εγκαταστάσεων τα αγοράζουν άμεσα και αφού τα επεξεργαστούν, τα μεταπωλούν στην χώρα μας, προσέξτε, σε πενταπλάσια τιμή!

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η τιμή του κιλού αυξήθηκε κατακόρυφα λόγω έλλειψης ανταγωνισμού από τα 0,40 στο 1 ευρώ, στα πιάτα των Ελλήνων καταναλωτών φτάνει με τιμή… χρυσού αφού οι Ιταλοί τα επιστρέφουν συσκευασμένα!

Η εξωστρέφεια του μυδιού Πιερίας έχει εκτιναχθεί, καθώς το 97% της παραγωγής εξάγεται σε χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Από τους περίπου 10.5 τόνους που παράγονται στην Μυδιοκαλλιέργεια του Μακρύγιαλου Πιερίας, οι 8 καταλήγουν στην αγορά της Ιταλίας, με την Ισπανία, την Γαλλία και το Βέλγιο να ακολουθούν.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι καλλιεργητές, η ποιότητα του ελληνικού μυδιού είναι εξαιρετική, γιατί οι μονάδες βρίσκονται κοντά σε εκβολές ποταμών και μεταφέρονται πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, ενώ η θερμοκρασία των νερών βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This