Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες στον Δομοκό δύο μήνες μετά την κακοκαιρία Daniel: «Η εικόνα της περιοχής είναι σκηνή από θρίλερ»

Θέλουν άμεσα βοήθεια από το κράτος

Must Read

Στην τύχη τους έχουν αφεθεί οι αγρότες και οι παραγωγοί και στην Φθιώτιδα, δύο μήνες μετά τις πλημμύρες και τις καταστροφές που σημειώθηκαν από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή της Θεσσαλιώτιδος, οι κάτοικοι τονίζουν ότι δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις και κάθε φορά που βρέχει κινδυνεύουν να γίνουν στο ίδιο έργο θεατές ενώ δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις που τους έταξε η κυβέρνηση.

Μάλιστα, αρκετοί σκέφτονται να στραφούν ακόμα και στην δικαιοσύνη για να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τις αποζημιώσεις.

«Τίθεται θέμα επιβίωσης για τον αγρότη», τόνισε ο αντιδήμαρχος Δομοκού, Νίκος Καλημέρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο από τις τρεις δημοτικές ενότητες έχουν πληγεί σοβαρά, δεκάδες χιλιάδες στρέμματα κυρίως με βαμβάκι στη Θεσσαλιώτιδα έχουν καταστραφεί καθώς καλύφθηκαν από φερτά υλικά.

Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε ο γεωπόνος, Χρήστος Πετρόπουλος.

«Η εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή είναι σκηνή από ταινία θρίλερ», είπε.

Ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε πως οι αγρότες βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν βοήθεια από την πολιτεία,  είτε με τη μορφή αποζημιώσεων για τα κατεστραμμένα κτήματα είτε με τις απαραίτητες ενέργειες για να επανέλθουν στην αρχική τους κατάσταση.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Εξάμηνη αναστολή πλειστηριασμών για τους πληγέντες της Θεσσαλίας

Στην τύχη της έχει εγκαταληφθεί η Θεσσαλία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This