Αγώνας στον Έβρο για να γλιτώσουν τα καμένα από ανεμογεννήτριες

Τι ζητούν εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις

Must Read

Προσπάθεια να γλιτώσει ο Έβρος από τις ανεμογεννήτριες στις καμένες δασικές εκτάσεις και να αρχίσει αναδάσωση αμέσως, κάνουν εννέα περιβαλλοντικές οργανώσεις, που πριν από δύο εβδομάδες έστειλαν κοινή επιστολή στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τον καλούν να αναστείλει, για τρία χρόνια, την αδειοδότηση ΑΣΠΗΕ στις καμένες εκτάσεις και τις παρακείμενες, κρίσιμες για τα πουλιά, περιοχές του Έβρου και της Ροδόπης. Η αναστολή μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με νομοθετική ρύθμιση.

Σε αυτό το διάστημα δεν ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΝ αν θα ληφθούν συγκεκριμένα νομοθετικά μέτρα και έτσι η Εταιρεία Προστασίας Βιοποικιλότητας Θράκης προτείνει να συμπεριληφθεί η πρόταση των εννέα οργανώσεων στο σχετικό νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ, που ήταν σε δημόσια διαβούλευση έως προχθές.

Είναι σημαντικό να ληφθούν άμεσα τα μέτρα που προτείνουν οι οργανώσεις, ώστε στο διάστημα της τριετούς αναστολής να συγκεντρωθούν όλα τα απαραίτητα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων σχετικά με τη δυνατότητα εγκατάστασης ΑΣΠΗΕ, κέντρου ανεμογεννητριών, στην περιοχή.

Η συνέχιση της αδειοδότησης ΑΣΠΗΕ χωρίς τα στοιχεία αυτά θα δημιουργήσει περισσότερες πιέσεις σε μια ήδη επιβαρυμένη περιοχή και θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τα προστατευόμενα πουλιά και τα φυσικά οικοσυστήματα.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή προς το υπουργείο, «οι σωρευτικές επιπτώσεις σε προστατευόμενα είδη πουλιών και σε οικοτόπους από το σύνολο των ΑΣΠΗΕ που ήδη λειτουργούν στον Έβρο και στη Ροδόπη είναι ήδη πολύ σοβαρές και οι προβλέψεις για το μέλλον, βάσει του έως τώρα σχεδιασμού, είναι δυσοίωνες, απειλώντας ακόμη και πληθυσμούς προστατευόμενων ειδών με εξαφάνιση».

Θυμίζουμε ότι πριν από λίγο καιρό οι κάτοικοι της περιοχής του δάσους Δαδιάς, ένα μέρος του οποίου κάηκε ολοσχερώς από την καταστροφική πυρκαγιά, είχαν κάνει διαδήλωση διαμαρτυρίας, απαιτώντας «να μην μπει καμία ανεμογεννήτρια στην περιοχή. Θέλουμε πίσω το δάσος μας».

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This