«Θέλω να σκοτώσουν τον αστυνομικό! Δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του;» λέει η μάνα του 17χρονου Χρήστου

Σκληρές κουβέντες από τη μάνα του 17χρονου - «Είμαι χαροκαμένη»

Must Read

Οργισμένη εμφανίστηκε η μητέρα του 17χρονου Χρήστου μετά από την απόφαση του ανακριτή να αφεθεί ελεύθερος ο 41χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ από τα πυρά του οποίου έπεσε νεκρός ο γιος της, μετά από καταδίωξη στη Βοιωτία.

Η κυρία Τασία, μίλησε στην εκπομπή Tlive και ξέσπασε λέγοντας μεταξύ άλλων : «Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος του παιδιού μου; Θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Να τον σκοτώσουν και να το νεκροφιλήσει; Ένα παιδί πονόψυχο. Δούλευε και πήγαινε σχολείο» ανέφερε περιγράφοντας τον γιο της ως ένα εργατικό παιδί που παράλληλα προσπαθούσε να τελειώσει το σχολείο.

Η μητέρα του 17χρονου είπε μεταξύ άλλων και βαριές κουβέντες στον πόνο της: «Γιατί δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του να σκοτωθεί αυτός; Να τον σκοτώσουν θέλω! Είμαι χαροκαμένη. Είμαι μια μάνα με έναν γιο. Ποιος θα μου τον φέρει πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία, μην ξαναδεί τον ήλιο. Θέλω να μου πείτε γιατί συμβαίνει σε εμένα. Το δικό μου παιδί βρήκε να σκοτώσει;» είπε βουρκωμένη.

 

Μάλιστα, στην εκπομπή μίλησε και η νονά του 17χρονου Χρήστου, η οποία σημείωσε ότι του έλεγε να μην οδηγεί μέχρι να βγάλει το δίπλωμα, ωστόσο εκείνος επέμενε γιατί όπως έλεγε ήθελε να πηγαίνει στη δουλειά:

«Πάντα τον συμβούλευα, τον μάλωνα να μην οδηγεί. Μου έλεγε “πρέπει να οδηγήσω για να πάω για δουλειά”. Αναγκάστηκε από τα 15 του, όταν πέθανε ο πατέρας του, να πάει για δουλειά για να βοηθήσει την υπόλοιπη οικογένεια του. Ο αστυνομικός αυτός αφαίρεσε μία ζωή, χωρίς να ελέγξει τίποτα. Λυπάμαι για τη Δικαιοσύνη. Αυτό το παιδί δεν έρχεται πίσω» ανέφερε η νονά του.

Ελεύθερος ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 17χρονο στη Βοιωτία -«Δεν πάτησα τη σκανδάλη»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 40χρονος αστυνομικός.

Ο ίδιος, στην απολογία του, υποστήριξε ότι δεν διέκρινε την ηλικία του οδηγού όταν άνοιξε την πόρτα, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ότι του φάνηκε επικίνδυνος επειδή είδε ένα μαχαίρι στη θήκη της πόρτας του οδηγού.

«Αφού λοιπόν άνοιξα την πόρτα του οδηγού και έχοντας λάβει προφυλάξεις, ούτως ώστε το σώμα μου να βρίσκεται εκτός του ανοίγματος της πόρτας του οδηγού και συγκεκριμένα στο σημείο όπου χωρίζονται οι πίσω από την μπροστινή πόρτα και κρατώντας στο δεξί μου χέρι το υπηρεσιακό μου όπλο επανειλημμένα φώναζα: ‘’Αστυνομία’’, ‘’Κατέβα κάτω’’. Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από το δεξιό ώμο σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου» αναφέρει στην απολογία του ο 41χρονος αστυνομικός.

Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν πάτησε ο ίδιος την σκανδάλη: «Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος, είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματος του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός – σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου, μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από το νόμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τιμή ρε κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του, και φέροντας το χέρι του μπροστά στην κάνη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου, με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκρότησει, γιατί αυτή ήδη εκκίνηση που προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς εγώ πότε να την πατήσω. Γι’ αυτό άλλωστε όπως προκύπτει από το βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο η ανθρώπινη αντίδραση μου είναι η με ουρλιαχτά και λυγμούς φράση «τι έκανες ρε φίλε;» ανέφερε και σημείωσε:

«Δυστυχώς το όλο συμβάν οφείλεται σε μία τραγική συγκυρία αφού εάν η κάνη του όπλου είχε μετά την ενέργεια του αείμνηστου θύματος μετατοπιστεί έστω και για ένα εκατοστό πιο εκεί το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό και θα τον είχαμε κοντά μας» είπε στην απολογία του ο 40χρονος αστυνομικός της ΟΠΚΕ.

Έξω από Δικαστικό Μέγαρο Θήβας είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς συγγενείς και φίλοι του 17χρονου που διαμαρτύρονταν ζητώντας δικαιοσύνη για τον θάνατο του Χρήστου.

Υπενθυμίζεται ότι ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος μετά από καταδίωξη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Δείτε επίσης:

Χαμός στον αέρα: «Σφαγή» Μπαλάσκα-Κουβελιώτη για τον 17χρονο που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This