Έβρος: Πλημμυρίζει το «σχολείο-θαύμα»

Απίστευτη προχειρότητα στο ∆ημοτικό της Παλαγίας, που κάηκε από την πυρκαγιά και η κυβέρνηση είχε διαφημίσει τη γρήγορη αποκατάστασή του

Must Read

Το Δημοτικό Σχολείο Παλαγίας Εβρου, που κάηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές της περιοχής και στο οποίο έδωσαν ένα πραγματικό σόου πριν από τις δημοτικές εκλογές (στις 11 Σεπτεμβρίου) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης, «μπάζει νερά», σύμφωνα με καταγγελία.

Στη μεγάλη φωτιά του περασμένου Αυγούστου, το Δημοτικό Σχολείο της Παλαγίας είχε υποστεί σοβαρές ζημιές, κύρια στη στέγη, υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση και η ΔΕΠΑ ανέλαβε την επισκευή του, ώστε να ανοίξει κανονικά. Μάλιστα, στον αγιασμό ήταν παρόντες και ο πρωθυπουργός και ο αρμόδιος υπουργός.

Πέραν των επισκευών, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σε διάστημα μικρότερο των τριών εβδομάδων, χάρη σε χρηματοδότηση της ΔΕΠΑ Εμπορίας, ώστε το σχολικό συγκρότημα να υποδεχτεί μαθητές και εκπαιδευτικούς την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς, το επόμενο διάστημα προβλεπόταν να υλοποιηθούν εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου, που θα περιελάμβαναν εγκατάσταση θερμοπρόσοψης και αντικατάσταση των κουφωμάτων, τα οποία είχαν καεί και σχεδόν καταστραφεί, όπως και η ολοκλήρωση της στέγης, η οποία είχε γίνει μόνο η μισή.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, είχαν υποσχεθεί κατασκευή γυμναστηρίου και βιβλιοθήκης.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει ότι τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί και αναφέρει ότι 2,5 μήνες μετά η στέγη παραμένει ημιτελής, με αποτέλεσμα κάθε φορά που βρέχει να γεμίζουν οι αίθουσες νερά. Οι γονείς είναι ανάστατοι και φανερά εκνευρισμένοι με όσα συμβαίνουν για τις υποσχέσεις που πήραν για το «σχολείο-θαύμα», που τους έλεγε ο πρωθυπουργός.

Κυριάκος Μητσοτάκης – Κυριάκος Πιερρακάκης στο «σόου» του αγιασμού του Δημοτικού Σχολείου στην Παλαγία, λίγο πριν από τις δημοτικές εκλογές

Οπως γίνεται αντιληπτό, αυτές οι τριτοκοσμικές καταστάσεις συμβαίνουν το σωτήριον έτος 2023 και ακόμη μας μιλάνε για σωστές συνθήκες διαπαιδαγώγησης και εκμάθησης των παιδιών του Εβρου.

Μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας, αλλά θα πρέπει και ο αρμόδιος δήμος να θέσει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, για να γίνουν οι σχετικές παραστάσεις σε Υπουργείο Παιδείας και Γραφείο Πρωθυπουργού, που «διαφήμισαν» τόσο πολύ τη γρήγορη κατασκευή του σχολείου, η οποία ήταν τελικά πρόχειρη…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This