Δύτης καταγράφει τις ζημιές που προκλήθηκαν στο αντιτορπιλικό «Βέλος»

Αποστολάκης: Να διερευνηθούν οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο βρέθηκε σε κίνδυνο για δεύτερη φορά

Must Read

Σοβαρές ζημιές λόγω των ισχυρών ανέμων υπέστη το αντιτορπιλικό «Βέλος» το οποίο βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι θυελλώδεις άνεμοι που έπνεαν χθες στην Θεσσαλονίκη είχαν ως αποτέλεσμα το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» να χτυπηθεί από τα μανιασμένα κύματα που προκάλεσαν ρήγμα στην πρύμνη του. 

Σήμερα, Κυριακή, γίνονται προσπάθειες από αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν τις φθορές καταγράφοντας παράλληλα το μέγεθος των ζημιών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο.

Η συντονισμένη επιχείρηση για να στεγανοποιηθεί το ρήγμα που έχει προκληθεί από τους θυελλώδεις ανέμους στην πρύμνη του «Βέλους», είναι σε εξέλιξη.

Στο σημείο που έχει αγκυροβολήσει το «Βέλος» βρίσκεται επίσης ένα ρυμουλκό ενισχύοντας την σταθερότητα του πλοίου, ενώ σύμφωνα με την ΕΡΤ βούτηξε και δύτης για να διαπιστώσει αν έχουν προκληθεί ζημίες και στην κάτω πλευρά του.

Αποστολάκης: Ζητά να διερευνηθούν τα αίτια

Οι ζημιές στο αντιτορπιλικό «Βέλος» προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις ενώ σήμερα ο Ευάγγελος Αποστολάκης ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια που το ιστορικό πλοίο βρέθηκε σε κίνδυνο και να διασφαλιστεί η προστασία του.

«Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, τα οποία συνοδεύονται και από φωτογραφικό υλικό, το αντιτορπιλικό (Α/Τ) «Βέλος», σύμβολο του Αντιδικτατορικού αγώνα και πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από την κακοκαιρία με αποτέλεσμα να προκληθεί ρήγμα στη πρύμνη του πλοίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Αποστολάκης.

«Το πλοίο βρίσκεται αγκυροβολημένο στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης, όπου και είναι εκτεθειμένο στον καιρό. Είναι επιτακτική η ανάγκη να μεταφερθεί το “Βέλος” στο πλησιέστερο λιμάνι προκειμένου να προστατευθεί, αλλά και να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες εργασίες για να  αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν προκληθεί», προσθέτει ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Όπως επισημαίνει «είναι αναγκαίο να διερευνηθούν τα αίτια και οι συνθήκες υπό τις οποίες το πλοίο για δεύτερη φορά βρέθηκε σε κίνδυνο. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διαφυλάξει το ιστορικό αυτό πλοίο, σύμβολο του αγώνα ενάντια στη δικτατορία και να μεριμνήσει για τη μεταφορά του στη θέση που ανήκει, δηλαδή στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης».

Δείτε επίσης:

Να επιστρέψει άμεσα στο Π. Φάληρο το «Βέλος» ζητεί ο Σ.Φ.Ε.Α.!

Απίστευτο! Τρύπες στο αντιτορπιλικό «Βέλος» από τα κύματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This