Καλλιακμάνης για «δράκο» Εξαρχείων: «Τον συλλάβαμε από την άσχημη μυρωδιά, έπρεπε να είναι φυλακή»

Αναφέρει ότι είναι επικίνδυνος

Must Read

Αποκαλύψεις σχετικά με την σύλληψη του 23χρονου με καταγωγή από την Συρία, τον επονομαζόμενο «δράκο» των Εξαρχείων που έκανε απόπειρα βιασμών έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Όπως είπε, το χαρακτηριστικό που βοήθησε για να πέσει στα χέρια της αστυνομίας ήταν η οσμή του καθώς μύριζε πολύ άσχημα!

«Τα θύματα τον έχουν αναγνωρίσει. Μιλάνε για το ίδιο πρόσωπο. Καταρχήν είχε ένα χαρακτηριστικό που έμεινε ανεξίτηλο στις αισθήσεις των θυμάτων, μύριζε πάρα πολύ άσχημα, γιατί αυτός ο άνθρωπος έμενε έξω, ήταν άστεγος, έβγαζε μια πολύ δυσάρεστη οσμή σε όσους τον πλησίαζαν» ανέφερε σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Οπότε τώρα θα οδηγηθεί στον ανακριτή και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπεται. Η αστυνομία αντέδρασε πολύ γρήγορα και ειδικά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής».

Ο 23χρονος που είχε σπείρει τον τρόμο στον γυναικείο πληθυσμό είναι ο φερόμενος ως δράστης στα περιστατικά των τελευταίων ημερών στα Εξάρχεια και το προηγούμενο έτος σε Γλυφάδα και Άλιμο.

Δείτε βίντεο:

 

Ο κ. Καλλιακμάνης τονίζει ότι ο «δράκος» των Εξαρχείων ήταν επικίνδυνος.

«Γιατί ερχόταν σε σωματική επαφή, έπιανε τα θύματά του, προσπαθούσε να τις ρίξει κάτω και επειδή το άρρωστο αυτό ένστικτο δεν τον εμπόδιζε μέσα στη διάρκεια της μέρας, μέρα μεσημέρι, που υπήρχαν άνθρωποι σε σημεία, οπότε επειδή φώναζαν τα θύματά του, σηκωνόταν και έφευγε. Αυτό δεν μας λέει ότι αν το προσπαθούσε να το κάνει, αν μπορούσε να απομονώσει κάποιο θύμα του βραδινές ώρες, κάπου ερημικά που δεν υπήρχε άλλος κόσμος, δεν θα προέβαινε στην πράξη του βιασμού και όχι μόνο, δεν ξέρουμε τι θα έκανε γιατί έδειχνε βίαιη συμπεριφορά, άρα ήταν επικίνδυνος και είχε ανησυχήσει όλος ο κόσμος και στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες περιοχές».

Ο πρόεδρος των αστυνομικών της νοτιοανατολικής Αττικής αναφέρθηκε και στην πρότερη σύλληψή του για το κακούργημα της απόπειρας βιασμού, για το οποίο είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την παρέλευση του 18μηνου.

Δείτε βίντεο:

 

«Όταν η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής ενημερώθηκε για αυτά τα περιστατικά στην Αθήνα και είδαν τα βίντεο και τις φωτογραφίες, κατάλαβαν ότι πρόκειται γι’ αυτό το άτομο. Για κάποιο καιρό είχε σταματήσει να κάνει επιθέσεις, αλλά τώρα είχε μπει και πάλι στην “ενεργό δράση”. Οπότε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας κινητοποιήθηκε. Τα παιδιά τον είδαν εκεί στην πλατεία Κάνιγγος, περιφερόταν εκεί και τον συνέλαβαν.

Έπρεπε να είναι μέσα στη φυλακή ή αν δεν έπρεπε να είναι στη φυλακή γιατί είχε εκτίσει την ποινή, θα έπρεπε να ασχοληθεί κάποια κοινωνική υπηρεσία, όχι μόνο με αυτόν, αλλά με όλους αυτούς που βλέπουμε στο δρόμο».

Ο κ. Καλλιακμάνης σχολίασε και την άποψη ότι θα έπρεπε να έχει απελαθεί.

«Ο τόπος και ο χρόνος του αδικήματος είναι σημαντικός. Ο νομικός μας πολιτισμός λέει να δικαστεί. Αλλά μαζί με την απόφαση ένοχος, να τη συνοδεύει και μια απόφαση απέλασης στη χώρα του και απαγόρευση διαπαντός στην Ελλάδα».

Ως Σύριος πρόσφυγας ο 23χρονος υπάγεται σε συγκεκριμένο καθεστώς.

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιακμάνη,  υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται ως οικονομικοί μετανάστες με βίζα για να δουλέψουν στην Ελλάδα ή για τουρισμό και «παραστρατούν» καθώς εμπλέκονται στο έγκλημα με ληστείες και κλοπές και  δικάζονται, φυλακίζονται, ξαναβγαίνουν και ύστερα συνεχίζουν την εγκληματική τους δράση.

«Εκεί, θα πρέπει με συνοπτικές διαδικασίες να τους στέλνουμε πάλι στη χώρα τους» υποστήριξε καταλήγοντας ο κ Καλλιακμάνης.

Δείτε επίσης:

Απορίες για τον «Δράκο» των Εξαρχείων: Γιατί δεν φυλακίστηκε, αλλά προφυλακίστηκε; – Η διπλή ψυχιατρική εξέταση δεν τον έκρινε επικίνδυνο;

Ο ξανθός «δράκος» των Εξαρχείων είχε κάνει έξι απόπειρες βιασμού στο κέντρο της Αθήνας και τα νότια προάστια

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This