Ουρές χιλιομέτρων και έντονο μποτιλιάρισμα για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν στα αστικά κέντρα

Υπάρχουν και εκείνοι που τώρα ακόμη φεύγουν για τα νησιά...

Must Read

Με τη φετινή έξοδο του Πάσχα να έχει καταγραφεί ως η μεγαλύτερη από την εποχή της πανδημίας, από σήμερα το πρωί κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων στα μεγάλα αστικά κέντρα, με την κίνηση στις Εθνικές Οδούς να παρουσιάζει, αναμενόμενα, μεγάλες καθυστερήσεις.

Οι οδηγοί που επιστρέφουν από την Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς κατά διαστήματα τα αυτοκίνητα είτε ακινητοποιούνται, είτε κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τις 7 το απόγευμα τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονταν στα Ίσθμια, τους Αγίους Θεοδώρους, την Κινέτα και τα Μέγαρα.

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει η Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας, όπου, μέχρι στιγμής, υπάρχουν μικρές καθυστερήσεις στα διόδια Αφιδνών. Μεγαλύτερο είναι το πρόβλημα στα διόδια της Θήβας, όπου παρατηρείται μποτιλιάρισμα σε μεγάλο μήκος.

Από την Τροχαία, πάντως, εκτιμούν ότι όσο περνάει η ώρα η κίνηση θα αυξάνεται και αναμένεται να εκτονωθεί αργά απόψε το βράδυ. Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα πέρασαν από την Αθηνών – Κορίνθου περίπου 64.100 οχήματα και από την Αθηνών – Λαμίας περίπου 46.800.

Λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκονται τόσο το προσωπικό, όσο και τα μέσα των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Μποτιλιάρισμα στα διόδια των Μαλγάρων

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη, με την κίνηση των οχημάτων να καταγράφεται αυξημένη από τις 12 το μεσημέρι τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ, όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη), με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Οι επιστροφές από τα λιμάνια

Σήμερα το πρωί έφτασαν στο λιμάνι του Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη με 100% πληρότητα, ενώ γενικά μέσα στην ημέρα αναμένονται 68 αφίξεις από Αργοσαρωνικό, Κυκλάδες, Κρήτη και άλλα νησιά του Αιγαίου, με περίπου 25.000 επιβάτες. Στο λιμάνι της Ραφήνας, εξάλλου, είναι προγραμματισμένες 16 αφίξεις και στο λιμάνι του Λαυρίου οκτώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Λιμενικού, χθες, Δευτέρα του Πάσχα, από τον Πειραιά αναχώρησαν 18 δρομολόγια πλοίων με 9.860 επιβάτες και έφτασαν 16 δρομολόγια με 16.321 επιβάτες. Παράλληλα, από τον Πειραιά για τα νησιά του Αργοσαρωνικού αναχώρησαν 39 δρομολόγια πλοίων με 7.079 επιβάτες και έφτασαν στον Πειραιά από τον Αργοσαρωνικό 38 πλοία με 13.223 κόσμο.

Από το λιμάνι της Ραφήνας αναχώρησαν χθες 12 δρομολόγια πλοίων με 2.540 επιβάτες και επέστρεψαν 15 δρομολόγια με 11.410 επιβάτες. Από το Λαύριο αναχώρησαν την Δευτέρα του Πάσχα 9 δρομολόγια με 528 επιβάτες και έφτασαν στο ίδιο λιμάνι 8 δρομολόγια με 4.072 κόσμο.

*φωτό αρχείου




  • Δείτε επίσης: Επιστροφή εκδρομέων του Πάσχα: Πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία – Με 100% πληρότητα φτάνουν τα πλοία

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This