«Σκανδιναβικό» κρύο φέρνει η κακοκαιρία Alexis – Νέα επιδείνωση από Τρίτη!

Must Read

Στον καιρό των επόμενων ημερών ο οποίος θα είναι άκρως χειμωνιάτικος καθώς την χώρα μας θα «επισκεφτεί» μια νέα κακοκαιρία με την ονομασία Alexis αναφέρθηκε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, έκανε λόγο για κρύο «σκανδιναβικό» με πτώση της θερμοκρασίας από 12 έως και 14 βαθμούς,  θυελλώδεις ανέμους, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας όπως την Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Συναγερμός στη χώρα μας το ερχόμενο Σ/Κ. Η κακοκαιρία “Alexis” φέρνει Σκανδιναβικό κρύο, ανέμους στα επίπεδα της θύελλας, ισχυρές καταιγίδες και χιόνια και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας!

Πιο αναλυτικά:

Σάββατο:

Ισχυρές καταιγίδες σε δυτικά, Θράκη, ανατολικό και βόρειο Αιγαίο, Δωδεκάνησα.
Νοτιοδυτικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά της νότιας Εύβοιας, των νησιών, της Αττικής (νότια), της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρης), στον Πατραϊκό Κόλπο, στον Κορινθιακό Κόλπο και στην Πελοπόννησο.

Χιόνια από το βράδυ στη βόρεια ορεινή Ελλάδα και μέσα στη νύχτα πιθανότητα και σε πόλεις (Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα).

Κυριακή:

Ισχυρές καταιγίδες το πρωί σε ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα.
Βορειοδυτικοί άνεμοι μέχρι 10 μποφόρ. Θα πνέουν και στη στεριά των παραπάνω περιοχών.

Εξασθένηση από το απόγευμα.

Χιονοπτώσεις νωρίς το πρωί στα ηπειρωτικά ορεινά, στα περισσότερα χιονοδρομικά και σε πόλεις της δυτικής Μακεδονίας.

Εντυπωσιακή πτώση της θερμοκρασίας 12-14 βαθμούς. Χαρακτηριστικά: Αθήνα 7 βαθμοί Κελσίου, Θεσσαλονίκη 3 βαθμοί Κελσίου, Κοζάνη -3 βαθμοί Κελσίου (Κυριακή ξημερώματα).
Ισχυρός παγετός στη βόρεια Ελλαδα το πρωί.

Y.Γ : Δευτέρα βελτίωση και άνοδος της θερμοκρασίας. Τρίτη-Τετάρτη νέα επιδείνωση!»,

Δείτε την ανάρτηση:

Προ των πυλών η κακοκαιρία Alexis

Επιδείνωση παρουσιάζει από τις επόμενες ημέρα ο καιρός, με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και καταιγίδες.

Καταφτάνει μία νέα κακοκαιρία, καθώς οι καιρικές συνθήκες διαφοροποιούνται  δραματικά από το ερχόμενο Σάββατο. Σήμερα, Πέμπτη 23/11, η μετεωρολογική υπηρεσία της Ιταλίας ονόμασε «ΑLEXIS» την κακοκαιρία που θα επηρεάσει τη νότια Ιταλία με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και θυελλώδεις ανέμους. Είναι χαρακτηριστικό το άρθρο στην επίσημη ιστοσελίδα της Ιταλικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας με τίτλο: «Έρχεται η καταιγίδα Αλέξης, ήρθε ο χειμώνας;».

Στην Ελλάδα, ωστόσο, αυτά τα φαινόμενα θα έρθουν από το Σαββατοκύριακο, με ένα ψυχρό μέτωπο να καταφθάνει στη χώρα μας και να φέρνει κρύο με διάρκεια. Σύμφωνα με την πρόγνωση, θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις άνεμοι, ενώ το βράδυ του Σαββάτου θα χιονίσει στα βόρεια ορεινά. Μάλιστα, χιόνια θα πέσουν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα. Τα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, θα ξεκινήσουν από την Παρασκευή αλλά το Σάββατο θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και θα είναι σαφώς πιο έντονα. 

Το βράδυ του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αθήνα, ενώ σε όλη τη χώρα θα πνέουν νοτιοδυτικοί και βορειοδυτικοί θυελλώδεις άνεμοι. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ στην Αθήνα δεν θα ξεπεράσει τους 14 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε βίντεο:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This