Τέμπη: Νέα καθυστέρηση στην έρευνα

Οι δικαστικές Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων μετά την ανεύρεση βιολογικού υλικού στα συντρίμμια

Must Read

Νέα καθυστέρηση στη διερεύνηση της τραγωδίας των Τεμπών προκαλεί η ανεύρεση βιολογικού υλικού και νέων στοιχείων που έχουν σταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους και τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Οι δικαστικές Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για να συνεχίσουν την έρευνα, καθώς αυτή τη στιγμή έχει δοθεί προτεραιότητα στην εξάντληση όλων των στοιχείων ως προς την ταυτοποίηση του 57ου θύματος και την ουσία ξυλόλιο, η οποία, όπως αναφέρεται στο πόρισμα του πραγματογνώμονα των οικογενειών, ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξη και εν συνεχεία τους θανάτους των επιβατών.

Υπενθυμίζεται πως με εντολή του εφέτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, ιδιωτικό συνεργείο, με εκπαιδευμένα σκυλιά, βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο αμαξοστάσιο του ΟΣΕ στο Κουλούρι, προκειμένου να εντοπιστεί περαιτέρω βιολογικό υλικό που θα οδηγήσει στην ταυτοποίηση του 57ου θύματος, της 23χρονης Εριέττας, η οποία βρισκόταν στο κυλικείο, το οποίο ήταν στο βαγόνι στο οποίο μετά τη σύγκρουση αναπτύχθηκαν πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και έγινε άμορφη μάζα λαμαρινών.

Ανάμεσα στα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών του ιδιωτικού συνεργείου ήταν το λεγόμενο «μαύρο κουτί» της επιβατικής αμαξοστοιχίας, το καταγραφικό ETCS. Το «μαύρο κουτί» εντοπίστηκε σφηνωμένο σε λαμαρίνες και είναι αμφίβολο αν μπορεί να δώσει κάποιο στοιχείο για τις συνθήκες της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων.

Αναμένοντας τα αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους και των εργαστηρίων της Αστυνομίας, έχει «παγώσει» η έρευνα ως προς την αναζήτηση ποινικών ευθυνών σε πρόσωπα στα οποία δεν έχουν απαγγελθεί διώξεις μέχρι σήμερα.

«Ανταλλαγή» ανακοινώσεων

Τα ευρήματα κατά τη διάρκεια των ερευνών στα συντρίμμια, εννέα μήνες μετά την τραγωδία των Τεμπών, είχαν ως αποτέλεσμα και την ανταλλαγή ανακοινώσεων ανάμεσα στους εκπροσώπους των συγγενών των θυμάτων και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, που είχε αναφέρει πως δεν ανευρέθησαν ανθρώπινα μέλη στα εναπομείναντα βαγόνια των αμαξοστοιχιών.

«Ποια η διαφορά μεταξύ του εάν ευρέθησαν ολόκληρα μέλη σωμάτων ανθρώπινων σορών ή τμήματά τους (ένας αστράγαλος, τμήμα γνάθου ή δόντια με ρίζα δεν αποτελούν τμήματα-μέλη του ανθρώπινου σώματος); Δεν αποτελεί κύριο ζήτημα γιατί δεν βρέθηκαν νωρίτερα τόσο αυτά όσο και το “μαύρο – πορτοκαλί κουτί” της μιας μηχανής και ποιος ευθύνεται γι’ αυτό, ενώ μάλιστα εξαρχής είχε ανακοινωθεί ότι υπήρχε μια τουλάχιστον αγνοουμένη;» αναρωτιούνται οι συγγενείς των θυμάτων.

Οι συγγενείς καταγγέλλουν συγκάλυψη των στοιχείων του δυστυχήματος, καθώς λίγες μέρες μετά την τραγωδία μπαζώθηκε ο χώρος της σύγκρουσης των δύο τρένων, κατηγορώντας τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό ότι έδωσε τη σχετική εντολή χωρίς να υπάρχει κάποια συνεννόηση με τις δικαστικές Αρχές.

Οι τυχόν ευθύνες του κ. Αγοραστού και άλλων υπευθύνων εξετάζονται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, ύστερα από σχετική αναφορά των εκπροσώπων συγγενών των θυμάτων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This