«Δεν έχουμε σχέση με τον παιδόφιλο ιερέα»!

Ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος Γερόντιος Β' δήλωσε ότι δεν ξέρει σε ποια κοινότητα ανήκει ο 68χρονος σάτυρος

Must Read

Δεν είχε σχέση με τους παλαιοημερολογίτες της Μητροπόλεως Πειραιώς και Σαλαμίνος ο 68χρονος παιδόφιλος ρασοφόρος (ένθετη φωτο) που κατηγορείται για ασελγείς πράξεις εις βάρος ανήλικων παιδιών στο νησί.

Ο μητροπολίτης Πειραιώς και Σαλαμίνος των ΓΟΧ (Γνήσιοι Ορθόδοξοι Χριστιανοί) Γερόντιος Β’ (κεντρική φωτο) δήλωσε χθες πως ο 68χρονος που ιερουργούσε σε ιδιωτικό ναό της Ζωοδόχου Πηγής δεν έχει σχέση με τους ιερείς της μητρόπολης, επισημαίνοντας πως στο νησί πολλά αυθαίρετα σπίτια έχουν «βαφτιστεί» μοναστήρια και ησυχαστήρια. «Τέτοιου τύπου ιδιωτικά μοναστήρια υπάρχουν πολλά στη Σαλαμίνα, άλλα είναι ιδιοκτησίας συλλόγων παραθεριστών, άλλα είναι αυθαίρετες κατοικίες που τις μετατρέπουν και τις δηλώνουν ως μοναστήρια και ησυχαστήρια. Εχουμε χάσει τον αριθμό, αφού κάθε χρόνο όλο και κάποιο καινούργιο εμφανίζεται. Οι πιστοί θα πρέπει να είναι πιο υποψιασμένοι και να προσέχουν» τονίζει ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης.

Οπως ανέφερε, είναι άγνωστο σε ποια κοινότητα παλαιοημερολογιτών ανήκει ο 68χρονος, καταγγέλλοντας ότι στη Σαλαμίνα έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα με άτομα που παραπλανούν πιστούς φορώντας ράσο. Μάλιστα στο παρελθόν κάποιος «μαϊμού» ιερέας ήταν έμπορος ναρκωτικών!

«Δυστυχώς ανήκει στην κατηγορία των παραπηγμάτων των παλαιοημερολογιτών που υπάρχουν στο νησί. Ολοι αυτοί οι διάφοροι ρασοφόροι, που κανένας δεν γνωρίζει από πού κρατάει η σκούφια τους, εκμεταλλεύονται δυστυχώς τον κόσμο. Αλλά μιλάμε για ένα σύνηθες φαινόμενο. Κάποτε είχαμε θέματα με κάποιον άλλον που παρουσιαζόταν επίσης ως ιερέας και ήταν έμπορος ναρκωτικών, άλλοι που παρουσιάστηκαν ως εξορκιστές, τώρα έχουμε και παιδόφιλο» παρατήρησε ο παλαιοημερολογίτης μητροπολίτης.

Σχολιάζοντας την είδηση της σύλληψης του 68χρονου παιδόφιλου ρασοφόρου, επισήμανε: «Μιλάμε για ένα γεγονός που μας θλίβει όλους. Είναι κατακριτέο και καταδικαστέο, και δεν έχει καμία σχέση με τη δική μας εκκλησία».

Ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας

Υπενθυμίζεται πως ο 68χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας συνελήφθη την περασμένη Κυριακή, κατηγορούμενος για ασέλγεια εις βάρος 12χρονου παιδιού. Ο 12χρονος είπε στους γονείς του και στη συνέχεια σε αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων για τον ιερέα: «Προσπαθούσε συνεχώς να είναι μόνος μαζί μου. Πότε στο σπίτι μας, πότε στο δικό του σπίτι. Είναι φίλος της οικογένειάς μας. Ομως ένιωθα άσχημα κάθε φορά που με πλησίαζε. Με ακουμπούσε σε διάφορα σημεία του σώματός μου και με έκανε να αισθάνομαι άβολα».

Το κατηγορητήριο

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ασέλγησε εις βάρος του παιδιού τουλάχιστον δύο φορές από τον περασμένο Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν το παιδί μίλησε στη μητέρα του. «Δεν μου αρέσει να είμαι κοντά στον ιερέα. Με ακουμπάει στο σώμα μου, ενώ εγώ δεν θέλω» της εξομολογήθηκε.

Τότε οι γονείς κατήγγειλαν τον παιδόφιλο στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων της Ασφάλειας, σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος του και συνελήφθη με ένταλμα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά.

Σήμερα ο 68χρονος θα οδηγηθεί στον Ε’ τακτικό ανακριτή Πειραιά προκειμένου να απολογηθεί για το αδίκημα των γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη, κατ’ εξακολούθηση. Από το περιβάλλον του ρασοφόρου αφήνεται να εννοηθεί ότι έχει πέσει θύμα σκευωρίας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This