Σοβαρή καταγγελία για γνωστό ογκολόγο της Θεσσαλονίκης – Χρησιμοποιεί αμφιλεγόμενη θεραπεία

«Όταν άκουσα Σκόπια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά»

Must Read

Σε μία σοβαρή καταγγελία που αφορά σε γνωστό γιατρό της Θεσσαλονίκης και εγείρει ερωτήματα και συνάμα προβληματισμό, προχώρησε ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντινίδη, ο εν λόγω γιατρός εφαρμόζει μια αμφιλεγόμενη, για τον ίδιο, θεραπεία κατά του καρκίνου, την οποία ακολούθησε η σύζυγός του.

«Με αυτήν την παρέμβαση θέλω να δώσω, ντρέπομαι που θα μιλήσω ενάντια σε κάποιους γιατρούς, αλλά θέλω να δώσω φωνή στους απελπισμένους ανθρώπους που πάσχουν από καρκίνο και γίνονται θύματα της μεταφυσικής σκέψης, ένα είδος ψεκασμένης αντίληψης», είπε ο ίδιος και συνέχισε:

«Η γυναίκα μου πάσχει από καρκίνο 10 χρόνια και μέχρι τώρα ακολουθούσε παραδοσιακές ιατρικές μεθόδους. Ξαφνικά, βρίσκομαι εγώ προ εκπλήξεως να έχω επαφή με ένα κέντρο που είναι στη Θεσσαλονίκη και έχει μια δικτύωση στα Σκόπια, ίσως και με Ινδία. Ακούω περίεργα πράγματα. Εγώ δεν παρεμβαίνω γιατί σαν γιατρός, έστησα κόκκινη γραμμή».

«Όταν άκουσα Σκόπια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά»

Ο κ. Κωνσταντινίδης έχει κινηθεί νομικά κοινοποιώντας την καταγγελία του και στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, κάνει λόγο για μια μέθοδο «που είναι ολιστική, δε θα είναι ούτε χημειοθεραπεία ούτε ακτινοθεραπεία. Στη βιβλιογραφία δεν είναι συχνή και θεωρείται όχι μέσα στις οδηγίες ακριβώς. Εγώ έψαξα βιβλιογραφία, δεν την βρήκα, αλλά ακούγεται».

Μάλιστα, υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη θεραπεία γίνεται «μέσα σε ένα ιατρείο που δεν μπορούσα να κάτσω κάπου, σιχαινόμουν. Το λέω με όλη την ευθύνη, ήταν απαράδεκτος χώρος. Μου χτύπησε άσχημα. (…) Πληρώσαμε τις θεραπείες παραπάνω από 45.000 ευρώ. Τα βάλαμε στην τράπεζα των Σκοπίων. Όταν άκουσα Σκόπια, κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά».

«Θα ερευνηθεί η υπόθεση, υπάρχουν ερωτήματα»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει κάτι παραπάνω για την υπόθεση, σημείωσε ωστόσο πως υπάρχουν ερωτήματα.

«Δεν ξέρω κάτι παραπάνω για την υπόθεση, εκείνο που καταλαβαίνω όμως είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλά ερωτήματα. Ως γιατρός πχ. δεν κατάλαβα τι είδους θεραπεία ήταν αυτή. Το δεύτερο που δεν κατανόησα είναι σε ποιο στάδιο της νόσου βρισκόταν αυτή η ασθενής. Το τρίτο, αν σταμάτησαν άλλες θεραπείες και το τέταρτο γιατί αυτό που αφορά καταγγελία γιατρού προς γιατρό, δεν υπάρχει ενημέρωση από τα πειθαρχικά όργανα», είπε ο ίδιος και συμπλήρωσε:

«Αν η καταγγελία αφορά τις συνθήκες της χημειοθεραπείας, θα ερευνηθεί πλήρως. Αν αφορά την υπερθερμία η οποία είναι η λιγότερη γνωστή μέθοδος στη χώρα μας και η λιγότερη διαδεδομένη, θα πρέπει να πούμε ότι είναι μια παραδεκτή μέθοδος ιατρικά. Είναι μια μέθοδος η οποία δεν αντικαθιστά άλλες θεραπείες, δεν είναι μια μέθοδος η οποία δεν υφίσταται. Δεν είναι πολύ διαδεδομένη γιατί ο ΕΟΠΥΥ δεν την αποζημιώνει στη χώρα μας παρά το γεγονός ότι από το ’12 την περιλαμβάνει στις θεραπείες οι οποίες μπορούν να γίνονται. Απλώς δεν έχει τιμολογηθεί».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ογκολόγος που καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης, υποστηρίζοντας ότι είναι γενικός χειρουργός, είναι ένας από τους γνωστότερους της Θεσσαλονίκης, με γραφείο στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This