Σάββατο, 10 Απρίλιος 2021

Ιερόσυλοι μασκοφόροι πέταξαν πέτρες στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά

Στόχος επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το κτίριο που στεγάζει το Επισκοπείο της Μητροπόλεως Πειραιώς στην Πειραϊκή από άγνωστους μασκοφόρους, οι οποίοι έριξαν πέτρες και ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι με λάδι πάνω στην ψηφιδωτή εικόνα του Χριστού που κοσμεί την πρόσοψη.

Ευτυχώς, η εικόνα είναι καλυμμένη με αλεξίσφαιρο γυαλί κι έτσι προστατεύτηκε από τυχόν ζημιές. Από την επίθεση έσπασε το τζάμι της προθήκης, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ταξίαρχος, Παναγιώτης Γεωργόπουλος ως επικεφαλής κλιμακίου της Ασφάλειας που έκανε αυτοψία και πήρε κατάθεση από τον μητροπολίτη Σεραφείμ και τους υπαλλήλους. Οι δράστες της επίθεσης με τα αντιχριστιανικά κίνητρα αναζητούνται.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για επιθέσεις εναντίον χώρων θρησκευτικής λατρείας στην Ελλάδα, το 2017 καταγράφηκαν 556 περιστατικά, από τα οποία τα 525, δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών, είχαν στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ