Ιερόσυλοι μασκοφόροι πέταξαν πέτρες στο Επισκοπείο της Μητρόπολης Πειραιά

Must Read

Στόχος επίθεσης έγινε χθες τα ξημερώματα το κτίριο που στεγάζει το Επισκοπείο της Μητροπόλεως Πειραιώς στην Πειραϊκή από άγνωστους μασκοφόρους, οι οποίοι έριξαν πέτρες και ένα μεγάλο γυάλινο μπουκάλι με λάδι πάνω στην ψηφιδωτή εικόνα του Χριστού που κοσμεί την πρόσοψη.

Ευτυχώς, η εικόνα είναι καλυμμένη με αλεξίσφαιρο γυαλί κι έτσι προστατεύτηκε από τυχόν ζημιές. Από την επίθεση έσπασε το τζάμι της προθήκης, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στον περιβάλλοντα χώρο.

Στο σημείο της επίθεσης έσπευσε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Πειραιά, ταξίαρχος, Παναγιώτης Γεωργόπουλος ως επικεφαλής κλιμακίου της Ασφάλειας που έκανε αυτοψία και πήρε κατάθεση από τον μητροπολίτη Σεραφείμ και τους υπαλλήλους. Οι δράστες της επίθεσης με τα αντιχριστιανικά κίνητρα αναζητούνται.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Γενικής Γραμματείας Θρησκευμάτων για επιθέσεις εναντίον χώρων θρησκευτικής λατρείας στην Ελλάδα, το 2017 καταγράφηκαν 556 περιστατικά, από τα οποία τα 525, δηλαδή το 94% επί των συνολικών περιστατικών, είχαν στόχο την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This