Χρυσές δουλειές έκαναν πατέρας και γιος – Βάφτιζαν το ηλιέλαιο «παρθένο ελαιόλαδο» και το πουλούσαν

Το ηλιέλαιο εισαγόταν από τη Βουλγαρία

Must Read

Η τιμή του ελαιόλαδου έχει φτάσει στα ύψη και φαίνεται πως πολλά έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας όσον αφορά στις παρανομίες που σκαρφίζονται κάποιοι προκειμένου να βγάλουν χρήματα.

Πατέρας και γιος μετέτρεψαν σε οικογενειακή επιχείρηση την παρασκευή και διάθεση νοθευμένου ελαιόλαδου στη Θεσσαλονίκη. Τι ακριβώς συνέβη; Οι δυο τους βάφτιζαν το ηλιέλαιο «παρθένο ελαιόλαδο» και το… μοσχοπουλούσαν τόσο στη χώρα μας όσο και στη Βουλγαρία.

Στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης, ο 80χρονος και ο 36χρονος γιος του συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Ν. 4235/2014 «Ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ» και Ν. 4177/2013 «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».

Το ηλιέλαιο εισαγόταν από τη Βουλγαρία και στη συνέχεια με τη χρήστη των κατάλληλων χρωστικών ουσιών πωλούνταν ως «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδας και διοχετευόταν στην αγορά της Βουλγαρίας και της χώρας μας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δημιούργησαν κατάλληλη και οργανωμένη υποδομή για την παράνομη παρασκευή και συσκευασία ελαιολάδου, το οποίο παράγεται από την επεξεργασία ηλιελαίου με πρόσμιξη κατάλληλων χρωστικών ουσιών, χλωροφύλλη και καροτένιο.

Κατά τη διάρκεια έρευνας που πραγματοποιήθηκε χθες (1/12) σε αποθήκη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών διατροφής και βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Δέλτα, με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου του Ε.Φ.Ε.Τ./Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας/Τμήμα Ελέγχου για την Προστασία των Καταναλωτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 6.644 λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο ήταν σε δοχεία των 5 και 3 λίτρων με ετικέτες «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» διαφόρων εταιρειών
  • 6500 λίτρα ηλιέλαιο εντός επτά (7) πλαστικών δεξαμενών
  • Πληθώρα ετικετών που ανέγραφαν «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»
  • Μία (1) πλήρης και λειτουργική εγκατάσταση πλήρωσης και τυποποίησης ελαίων αποτελούμενη από σωληνώσεις και δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου χημικής σύστασης και αμφιβόλου ποιότητας
  • 9.035 κενές μεταλλικές συσκευασίες αποθήκευσης ελαίου (δοχεία)
  • 358 κενές πλαστικές συσκευασίες και αποθήκευσης ελαίου (δοχεία)
  • 5 τιμολόγια παρελθόντων ετών
  • 1 Ι.Χ. Φορτηγό

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στις αρμόδιες δικαστικές αρχές. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα από τα κατασχεθέντα συσκευασμένα προϊόντα νοθευμένου ελαιόλαδου, τα οποία θα αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This