Τρίτη, 13 Απρίλιος 2021

Ανοιχτά τα σχολεία αύριο Πέμπτη στα Κύθηρα! Δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στα Κύθηρα την Πέμπτη 28/11, καθώς, οι αυτοψίες που διεξήγαγε το κλιμάκιο των μηχανικών της Περιφέρειας Αττικής, δεν έδειξαν κάποιο σημαντικό πρόβλημα.

Σύμφωνα με σχετική γραπτή αναφορά του κλιμακίου των τεσσάρων μηχανικών της Περιφέρειας που διενήργησε ελέγχους με εντολή του Περιφερειάρχη και υπό τον συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Β. Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη «δε διαπιστώθηκαν σοβαρές βλάβες» στα σχολικά κτίρια.

Όπως υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά «επιβάλλεται η άμεση αποκατάσταση των ζημιών», ωστόσο «δεν προτείνεται η διακοπή της λειτουργίας των σχολικών κτιρίων, διότι οι βλάβες που καταγράφηκαν είναι ήσσονος σημασίας». Τα βασικά προβλήματα εντοπίζονται στον εξωτερικό χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου της Χώρας των Κυθήρων και σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου της Χώρας, η οποία όμως ήταν εκτός λειτουργίας «λόγω ζημιών από παλαιότερο σεισμό». Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και αύριο σε γέφυρες και κτιριακές υποδομές.

Διαβάστε επίσης: Στους δρόμους η Κρήτη μετά την ισχυρή δόνηση! «Μας έσωσε το εστιακό βάθος» – Δείτε το σεισμογράφημα (video)

Ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, ο οποίος βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με το Δήμαρχο Κυθήρων, Ε. Χαρχαλάκη, προκειμένου να διευθετηθούν τα όποια προβλήματα έχουν παρουσιαστεί και να αποκατασταθούν οι βλάβες που έχουν εντοπιστεί στα σχολεία, συμφώνησε να εγκριθεί ένα ειδικό κονδύλι που προορίζεται για την αποκατάσταση ζημιών από φυσικές καταστροφές.

«Πρωταρχικός στόχος μας η ασφάλεια των πολιτών και η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συντονισμό ενεργειών με τον Δήμο και τις αρμόδιες αρχές και παρεμβαίνουμε όπου κριθεί αναγκαίο», δήλωσε ο κ. Πατούλης.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ