«Μιλάει» ο ασύρματος για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη στο Blue Ηorizon!

Στο επίκεντρο οι διάλογοι μελών του πληρώματος του «Blue Horizon»

Must Read

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη στις 5 Σεπτεμβρίου στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ο ύπαρχος του πλοίου «Blue Ηorizon» τον έσπρωξε από τον καταπέλτη, με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και να χάσει τη ζωή του.

Αν και η ανάκριση ολοκληρώθηκε σε χρόνο-εξπρές, με βάση τις κατευθύνσεις του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πειραιά Δημήτρη Σαββαΐδη, η δικογραφία επέστρεψε εκ νέου στον ανακριτή, μετά τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι δικηγόροι των δικηγορικών συλλόγων που έχουν αναλάβει δωρεάν τη νομική εκπροσώπηση της οικογένειας Καργιώτη.

Οι συνήγοροι της οικογένειας καλούν τις Αρχές να ταυτοποιήσουν όσους μιλούσαν στον ασύρματο με τον πλοίαρχο και άλλα μέλη του πληρώματος, επιχειρώντας ουσιαστικά να κουκουλώσουν την υπόθεση.

Σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσαν οι δικηγόροι που εκπροσωπούν την οικογένεια του άτυχου 36χρονου, στις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες στη γέφυρα του πλοίου δύο άγνωστα πρόσωπα εμφανίζονται να δίνουν οδηγίες για συγκάλυψη της ανθρωποκτονίας.
Πρόκειται για έναν άνδρα και μία γυναίκα, για τους οποίους ζητούν να ελεγχθεί ποινικά ο ρόλος τους, με βάση το αποδεικτικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία.

Ειδικότερα, άνδρας, για τον οποίο προκύπτουν το μικρό του όνομα και η επαγγελματική του ιδιότητα, ακούγεται να συνομιλεί με τον κατηγορούμενο πλοίαρχο, προτρέποντάς τον να μην κάνει καμία εγγραφή στο ημερολόγιο του πλοίου προτού λάβει οδηγίες από τον ίδιο. Η άγνωστη γυναίκα ακούγεται να επικοινωνεί με μέλη του πληρώματος, αναφέροντας σε έναν ναυτικό επί λέξει: «Ενα πράγμα πάντα θα έχετε στον νου: Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

Οι νομικοί παραστάτες της οικογένειας Καργιώτη καλούν τις δικαστικές Αρχές να ταυτοποιήσουν αυτά τα πρόσωπα και να κληθούν να εξεταστούν, στο πλαίσιο της διερεύνησης των τυχόν ποινικών τους ευθυνών στην απόπειρα συγκάλυψης της ανθρωποκτονίας του επιβάτη που δεν πρόλαβε να επιβιβαστεί στο φεριμπότ.
Επιπλέον ζητούν να μετατραπεί η κατηγορία από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο, υποστηρίζοντας πως ο κατηγορούμενος ύπαρχος, όταν έσπρωξε τον Αντώνη Καργιώτη από τον καταπέλτη, δεν μπορεί να μη γνώριζε ότι το αποτέλεσμα της ενέργειάς του θα ήταν ο θάνατος του επιβάτη.

Το τρίτο στοιχείο που ζητούν οι δικηγόροι της οικογένειας Καργιώτη είναι τυχόν ρατσιστικά κίνητρα του κατηγορούμενου υπάρχου, ο οποίος φαίνεται σε απομαγνητοφωνημένη συνομιλία να λέει πως νόμιζε πως ο Αντώνης «είναι μαύρος, Πακιστανός»…
Επίσης, σε άλλο σημείο υποστηρίζει ότι ο άτυχος 36χρονος «ένας παλαβός ήταν».

Με αφορμή τη συμπληρωματική έρευνα που ζητούν από τον ανακριτή, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου Σοφία Τσαγκαράκη δήλωσε: «Συνεχίζουμε να μελετάμε τη δικογραφία με σκοπό να εισφέρουμε στη Δικαιοσύνη, ώστε να αποδοθούν ποινικές ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση», τονίζοντας ότι στόχος των δικηγόρων, που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, είναι να αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους τους υπευθύνους. Για τον λόγο αυτό, εκτός από την ποινική δικογραφία, εξετάζουν και τη διοικητική έρευνα που διενεργείται από το Λιμενικό Σώμα για τυχόν ευθύνες στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, καθώς δεν ήταν κάποιος λιμενικός βάρδια στον προβλήτα έξω από το πλοίο για να αποτρέψει το μοιραίο ή να καλέσει αμέσως βοήθεια για τη διάσωση του επιβάτη μετά την πτώση του στη θάλασσα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This