Τιμή στην επισμηναγό που χάθηκε άδικα στη Λιβύη

Στην Ευαγγελία (Εύη) Ανδρεαδάκη απονεμήθηκε ο βαθμός της υποπτεράρχου

Must Read

Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποφάσισε να τιμήσει τη μνήμη της επισμηναγού Ευαγγελίας Ανδρεαδάκη, που άφησε την τελευταία της πνοή στη Λιβύη μετά το φιάσκο της Τρίπολης.

Οπως ανακοινώθηκε χθες, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αποφάσισε να δώσει το όνομα της επισμηναγού Ανδρεαδάκη, στην οποία απονεμήθηκε ο βαθμός της υποπτεράρχου, στο αμφιθέατρο του 251 στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η τελετή θα γίνει στις 12 Δεκεμβρίου.

Η κίνηση αυτή αναμφίβολα είναι υψηλού συμβολισμού, καθώς δείχνει πως το ελληνικό κράτος τιμά τους ήρωές του αλλά και λειτουργεί ως παρηγοριά για τους συγγενείς των θυμάτων, ωστόσο δεν μπορεί να υποκαθιστά την ανάγκη να αποδοθεί δικαιοσύνη και να κληθούν στη Δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για τον άδικο χαμό των Ελλήνων που συμμετείχαν στην ανθρωπιστική αποστολή.

Τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που έχασαν τη ζωή τους στο ανεξιχνίαστο τροχαίο στη Λιβύη

Πέντε άνθρωποι χάθηκαν άδικα σε εκείνη την αποστολή, την οποία αποτελούσαν συνολικά 19 άτομα. Από τους πέντε νεκρούς, οι τρεις ήταν στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και οι δύο διερμηνείς, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της Λιβύης.

Ο θάνατός τους αποδόθηκε σε τροχαίο, καθώς το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρούστηκε με φορτηγό που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση. Η μετωπική σύγκρουση συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Επίσης, υπήρχαν και 14 τραυματισμένοι.

Επρόκειτο για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας (τρόφιμα, φάρμακα) στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες λόγω της κακοκαιρίας «Daniel» περιοχές της Λιβύης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This