«Σκοτάδι» 356 ημερών για τον θάνατο του 11χρονου Βασίλη από την έκρηξη στο λεβητοστάσιο του σχολείου του

Ακόμη αναζητείται απόδοση ευθυνών

Must Read

Ενας χρόνος συμπληρώθηκε χθες από τη μαύρη ημέρα κατά την οποία ο 11χρονος Βασίλης πήγε στο σχολείο του στις Σέρρες και άφησε εκεί την τελευταία του πνοή εξαιτίας της έκρηξης στο λεβητοστάσιο. Για την υπόθεση ακόμη αναζητούνται απαντήσεις και απόδοση ευθυνών, κάτι που είναι απαίτηση και της τοπικής κοινωνίας.

Ο Βασιλάκης στις 5 Δεκεμβρίου βρισκόταν στο σχολείο του και παρακολουθούσε το πρόγραμμα του ολοήμερου μετά την κανονική βάρδια. Την ώρα που έκανε διάλειμμα και βρισκόταν με τους φίλους του στο προαύλιο του 9ου Δημοτικού, προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο, με αποτέλεσμα κομμάτια τοίχου και η μεταλλική πόρτα του χώρου να εκτοξευτούν και να πέσουν πάνω στην παρέα του Βασίλη.

Τα υπόλοιπα παιδάκια τραυματίστηκαν στα άκρα, όμως ο άτυχος Βασίλης χτυπήθηκε στο κεφάλι από τη βαριά μεταλλική πόρτα, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Η οικογένεια του άτυχου μαθητή απευθύνθηκε στη Δικαιοσύνη. Η έκθεση των πραγματογνωμόνων, οι οποίοι διορίστηκαν από τις αστυνομικές Αρχές, κατέληξε σε κοινά συμπεράσματα με εκείνα των τεχνικών συμβούλων της οικογένειας. Δηλαδή, στις ευθύνες που είχαν επισημανθεί και στην μήνυση της οικογένειας του θύματος.

Πριν από λίγες μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών αποφάσισε την επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ και την προσωρινή ανάκληση της άδειας για τρεις μήνες, από 1/2/2024 μέχρι 30-4-2024, στον μηχανολόγο μηχανικό που ήταν υπεύθυνος για το λεβητοστάσιο. Το πρόστιμο επιβλήθηκε για παροχή υπηρεσιών κακής ποιότητας, εξαιτίας των οποίων προκλήθηκε το δυστύχημα, με την απόφαση να επισημαίνει πως ο μηχανολόγος μηχανικός, ως πρόσωπο που είχε το δικαίωμα σε εγκαταστάσεις καύσης – λέβητες, είχε την υποχρέωση, μετά τις εργασίες τροποποίησης που πραγματοποίησε στο λεβητοστάσιο του σχολείου, να θέσει σε λειτουργία ή επαναλειτουργία τον λέβητα, μόνο σε περίπτωση που είχε προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες και είχε διαπιστώσει ότι συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις ασφαλούς λειτουργίας.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This