Θάνατος χάσκι στην Αράχωβα: Καταγγελία για ολιγωρία του δήμου – «Από άνθρωπο ο βασανισμός» τονίζει κτηνίατρος

Οι κάτοικοι γνωρίζουν, αλλά συνεχίζουν να μην μιλούν για τον δράστη

Must Read

Την στιγμή που το πανελλήνιο έχει «παγώσει» από την αποτρόπαια κακοποίηση του σκύλου χάσκι στην Αράχοβα, την αργοπορημένη κινητοποίηση του δήμου της περιοχής καταγγέλει η επικεφαλής της Πανελλήνιας Ομάδας κατά της κακοποίησης των ζώων Μάρθα Πουλτίδου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε χαρακτηριστικά πως «γεγονός είναι ότι από την αρχή φάνηκε μια ολιγωρία από την δημοτική αρχή, η οποία ενώ πέντε μέρες βοούσε το πανελλήνιο, εδέησε μετά από πέντε μέρες να βγάλει μια ανακοίνωση».

Η κ. Πουλκίδου επανέλαβε πως οι κάτοικοι της Αράχωβας γνωρίζουν ποιοι κρύβονται πίσω από το φρικιαστικό συμβάν, ωστόσο, τα στόματα συνεχίζουν να παραμένου κλειστά.

«Γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή στην Αράχωβα έχουν έναν εγκληματία που κυκλοφορεί ελεύθερος και κανένας δεν ανοίγει το στόμα του. Στην Αράχωβα επικρατεί μια ομερτά. .Ελπίζουμε η Αστυνομία και οι έρευνές της να έχουν αποτέλεσμα και να αποδείξουν ποιος είναι ο δολοφόνος του Όλιβερ», σχολίασε.

Όσο για το άτυχο τετράποδο είπε ότι «τον γνώριζαν όλοι, γιατί ο κηδεμόνας του τον έπαιρνε παντού μαζί του και ήταν το πιο καλοκάγαθο πλάσμα που γεννήθηκε ποτέ σε αυτόν τον κόσμο. Αγαπούσε τους ανθρώπους, αγαπούσε πάρα πολύ τα παιδιά. Αυτό το πλάσμα σκοτώσανε».

Δείτε τις δηλώσεις της:

«Το σκυλί κακοποιήθηκε από άνθρωπο»

Στο μεταξύ, κτηνίατρος που εξέτασε το ζωάκι εμφανίζεται πεπεισμένη πως κακοποιήθηκε βάναυσα από άνθρωπο.

Σε δηλώσεις της έρχεται σε αντιδιαστολή με κτηνιάτρους της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας που δεν διαπίστωσαν ίχνη κακοποίησης στον πρωκτό του ζώου από αμβλύ αντικείμενο.

«Αυτό δεν μπορούσαν να το διαπιστώσουν μετά από τόσες ώρες και σε αυτό συμφωνήσαμε με τους συναδέλφους. Τώρα αν έχουν γράψει κάτι άλλο απ’ αυτό που είδαμε όλοι εκείνη τη στιγμή, τώρα τι να σας πω. Δεν με αφορά. Εγώ είμαι κάθετη σε αυτό που έχω γράψει και δεν αλλάζω τίποτα. Όσα είδα και έγραψα τα επιβεβαίωσα και με άλλες επαφές που είχα με ειδικούς. Γιατί ήταν κάτι το συγκλονιστικό για μένα, αυτό που έβλεπα μπροστά μου. Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν τον έφεραν στο ιατρείο μου και το πρώτο πράγμα που έκανα ήταν να βγάλω φωτογραφίες. Ως γιατρός λοιπόν είμαι πολύ σίγουρη για όσα είδα και όσα περιγράφω. Τα υπόλοιπα είναι έργο της αστυνομίας, δηλαδή να βρει εάν ήταν κάποιος περαστικός ή μόνιμος κάτοικος Αράχωβας», είπε η γιατρός, Κλεονίκη Τόλα.

Η ίδια δεν έχει αντιμετωπίσει παρόμοιο περιστατικό στα 30 χρόνια που ασκεί το επάγγελμα.

Επίσης, τόνισε πως ότι έγινε, έγινε από άνθρωπο και όχι από ζώο ή άλλη αιτία όπως τροχαίο.

Καταλήγοντας είπε πως ο θάνατος του πανέμορφου τετράποδου δεν σημειώθηκε μόνο λόγω του σοβαρού τραύματος στον πρωκτό.

«Δεν ήταν μόνο αυτό. Διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο του το σώμα. Είχε χτυπηθεί πολύ άσχημα, είχε και κάταγμα σε ένα πλευρό του, μάλλον με κάποιο ξύλο έγιναν αυτά. Είναι 100% κακοποίηση από άνθρωπο, ούτε άλλος σκύλος μπορεί να το κάνει αυτό, ούτε αγριογούρουνο», είπε στο protothema.gr.

Δείτε βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This