Δίκη Δημήτρη Γραικού: «Ο κατηγορούμενος έκανε όσες παρανομίες μπορούσε» κατέθεσε μάρτυρας

Ο 50χρονος είχε κάνει και ψευδή καταγγελία σε βάρος της κτηνιατρικής υπηρεσίας

Must Read

Στις παρανομίες που έκανε ο κατηγορούμενος για την δολοφονία του Δημήτρη Γραικού αναφέρθηκε, στην κατάθεσή του, μάρτυρας κατά τη διάρκεια της δίκης σ δεύτερο βαθμό που είναι σε εξέλιξη στο Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο μάρτυρας που κλήθηκε να καταθέσει ήταν ο διευθυντής της κτηνιατρικής υπηρεσίας της Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, ξεκίνησε την κατάθεσή του με την φράση: «Έκανε όσες παρανομίες μπορούσε να κάνει».

Στη συνέχεια, περιέγραψε πως η υπηρεσία του πήγε για πρώτη φορά στο στάβλο του 50χρονου κατηγορούμενου και σημείωσε όχι μία και δύο αλλά 200 παρανομίες!

«Κρατούσε φυματικά ζώα κάτι το οποίο δεν έπρεπε. Παρουσίαζε επίσης υγιή ζώα ως άρρωστα για να λάβει αποζημιώσεις. Παραποιούσε τις ταυτότητες των ζώων» είπε ο μάρτυρας.

Και συνέχισε:

«Μας απαγόρευε να κάνουμε έλεγχο. Οι συνάδελφοι το κατήγγειλαν στην αστυνομία και συνελήφθη. Το έκανε γιατί είχε μέσα άρρωστα ζώα. Προσπάθησε να τα φυγαδεύσει και τα σώα κόντεψαν να πνιγούν. 

Όταν τελικά οι συνάδελφοι μπήκαν μέσα στο στάβλο για να κάνουν έλεγχο ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως τα ζώα τα είχε φέρει κάποιος άλλος στο χώρο».

Καταλήγοντας ο μάρτυρας είπε πως ο κατηγορούμενος είχε κάνει ψευδή καταγγελία για εργαζόμενους της κτηνιατρικής υπηρεσίας για δωροδοκία!

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση παρέμενε «γρίφος» επί δυόμισι χρόνια για τις διωκτικές αρχές. Ο άτυχος κτηνοτρόφος είχε εξαφανιστεί στις αρχές Νοεμβρίου του 2016, όταν εθεάθη για τελευταία φορά στο σφαγείο της Χαλάστρας, απ’ όπου φέρεται να αναχώρησε με το αγροτικό του αυτοκίνητο. Έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του, ενώ ακολούθησαν πολύμηνες έρευνες που απέβησαν άκαρπες.

Η δικογραφία επρόκειτο να οδηγηθεί στο αρχείο με την ένδειξη «αγνώστων δραστών», αλλά ο εισαγγελέας Εφετών δεν ενέκρινε την αρχειοθέτηση, ζητώντας να διενεργηθεί νέα έρευνα.

Το μυστήριο λύθηκε τελικά, όταν με τη συνδρομή επιστημόνων του Εργαστηρίου Εφαρμοσμένης Γεωφυσικής του ΑΠΘ που -κατόπιν υπόδειξης των αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης- «σάρωσαν» με ειδικά μηχανήματα την περιοχή γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορουμένου.

Αρχικά εντοπίστηκε θαμμένο το αγροτικό αυτοκίνητο του θύματος και στη συνέχεια, σε άλλο σημείο, η σορός του, που έφερε κακώσεις από αλλεπάλληλα χτυπήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This