Ηράκλειο: Σε κρίσιμη κατάσταση η 17χρονη μαθήτρια – Οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν

Παραμένει διασωληνωμένη στην εντατική, μετά την ανακοπή που υπέστη από αλλεργικό σοκ

Must Read

Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου η 17χρονη μαθήτρια από το Περιστέρι, η οποία και υπέστη ανακοπή καρδιάς πιθανότατα από αλλεργικό σοκ, με τους γιατρούς, πάντως, να καταφέρνουν, τελικά, να την επαναφέρουν.

Κι ενώ η αγωνία για την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού κορυφώνεται, νέα στοιχεία έρχονται στο φως για τα όσα διαδραματίστηκαν σήμερα το πρωί στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής. Το αλλεργικό σοκ φαίνεται να προκλήθηκε από γαλακτοκομικά προϊόντα που φέρεται να κατανάλωσε, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να χρειαστεί να μεταφερθεί εσπευσμένα στο «Βενιζέλειο», όπου οι γιατροί κατάφεραν να την επαναφέρουν.

Οι επόμενες ώρες χαρακτηρίζονται ως κρίσιμες και καθοριστικές, κάτι για το οποίο έχουν ενημερωθεί και οι γονείς της, οι οποίοι και σπεύδουν στο Ηράκλειο, ενώ φίλοι της κοπέλας που ήταν μπροστά την ώρα που έχασε τις αισθήσεις της, παραμένουν σε κατάσταση σοκ. Αστυνομικοί έχουν ήδη στα χέρια τους οπτικό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχείου, στις οποίες, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν καταγραφεί οι κινήσεις της 17χρονης από τη στιγμή που βάζει τρόφιμα στο πιάτο της, μέχρι τη στιγμή που καταρρέει μπροστά στους εμβρόντητους συμμαθητές της.

Σύμφωνα με αναλυτικές πληροφορίες της ΕΡΤ, η 17χρονη μαθήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου Περιστερίου, από ξενοδοχείο στην περιοχή της Αμμουδάρας στο Ηράκλειο, διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 11:15 στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Βενιζελείου, σε κατάσταση ανακοπής. Επί δέκα λεπτά οι γιατροί προσπαθούσαν να την επαναφέρουν και τελικά τα κατάφεραν.

Ένεση αδρεναλίνης

Κατόπιν, το κορίτσι διασωληνώθηκε και εισήχθη άμεσα στη ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η 17χρονη που είναι αλλεργική στα γαλακτοκομικά προϊόντα φέρεται να κατανάλωσε βούτυρο κατά τη διάρκεια του πρωινού στο ξενοδοχείο, με αποτέλεσμα να εκδηλώσει αλλεργική αντίδραση. Μαζί της είχε μια ένεση αδρεναλίνης ειδικά για τέτοιες περιπτώσεις, την οποία, σύμφωνα με πηγές, έκανε η ίδια στον εαυτό της.

Ωστόσο, υπέστη πάραυτα ανακοπή και. παρά τις προσπάθειες των εκπαιδευτικών συνοδών, αλλά και του γιατρού και των διασωστών του ΕΚΑΒ, που έσπευσαν στο ξενοδοχείο, δεν κατέστη δυνατό να επανέλθει επιτόπου. Ως εκ τούτου, τής τοποθετήθηκε ειδική μάσκα και διακομίστηκε επειγόντως στο Βενιζέλειο, όπου οι γιατροί κατάφεραν, ευτυχώς, να την επαναφέρουν στη ζωή.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This