Πέμπτη, 15 Απρίλιος 2021

Νομικά θα κινηθεί η οικογένεια της 29χρονης λεχώνας που ξεψύχησε από αλλεργικό σοκ

Δεν άντεξε η 29χρονη λεχώνα που υπέστη αλλεργικό σοκ μετά τον τοκετό, με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη.

Στην άτυχη 29χρονη που μεταφέρθηκε στην Μαιευτική Κλινική του Νοσοκομείου Κατερίνης, χορηγήθηκε αντιβίωση στην οποία ήταν αλλεργική και από τις  23 Νοεμβρίου νοσηλευόταν σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Ο πεθερός της 29χρονης, κατήγγειλε ότι ήταν σαφώς και ξεκάθαρα σημειωμένο πως ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη αντιβίωση και πρόκειται για θανατηφόρο ιατρικό λάθος.

Η οικογένεια της άτυχης μητέρας, δήλωσε την πρόθεση να κινηθεί νομικά ενάντια του νοσοκομείου Κατερίνης ενώ εμφανώς συντετριμμένος, ο θείος της μίλησε στο newsit.gr καταγγέλοντας την αμέλεια των γιατρών .

«Η κοπέλα μπήκε για προγραμματισμένο τοκετό ο οποίος έγινε με καισαρική τη προηγούμενη Δευτέρα το βράδυ. Έχει δηλώσει και είναι γραμμένο με κόκκινα γράμματα στον ιατρικό της φάκελο ότι έχει αλλεργία σε συγκεκριμένη αντιβίωση. Βγήκε από το χειρουργείο, μεταφέρθηκε στον θάλαμο, συνομίλησε με τους γονείς της. Ήταν μέσα στη χαρά για το γεγονός ότι έγινε μητέρα. Αργότερα μια νοσηλεύτρια μπήκε στον θάλαμο να της χορηγήσει αντιβίωση» λέει ο θείος. Κανένας δεν φανταζόταν τι θα επακολουθούσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα η κοπέλα παρουσίασε σπασμούς, φώναζε πονάω, άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και κατέρρευσε. Διέκοψαν αμέσως την αντιβίωση και κατάφεραν να την επαναφέρουν μετά από μιάμιση με δύο ώρες. Καταλαβαίνετε όμως ότι η ζημιά είχε γίνει. Το κορίτσι έφυγε σήμερα. Νοσηλεύτηκε μέχρι την Παρασκευή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου της Κατερίνης και εκείνη την ημέρα μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης όπου σήμερα κατέληξε».

«Έχουμε όχι ενδείξεις, αλλά ομολογίες γιατρών του νοσοκομείου ότι της χορηγήθηκε η αντιβίωση στην οποία είχε δηλώσει αλλεργική. Ο διοικητής του νοσοκομείου είπε ότι χορηγήθηκε αντιβίωση παρόμοια με αυτή στην οποία είχε αλλεργία. Ευτυχώς το παιδάκι είναι καλά. Τέτοια ανευθυνότητα από ανθρώπους που έχουν δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη δεν μπορεί να μένει ατιμώρητη. Μας πληροφόρησαν ότι έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση. Εμείς σε κάθε περίπτωση, αφού αποχαιρετήσουμε το κορίτσι, θα κινηθούμε νομικά εναντίον του νοσοκομείου» κατέληξε ο ίδιος.

Δείτε επίσης: Οκτάχρονο πέθανε από διφθερίτιδα επειδή δεν είχε εμβολιαστεί…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ