Τα ατιμώρητα ναζιστικά εγκλήματα της Κατοχής – Η εκδήλωση μνήμης την Τετάρτη στα Καλάβρυτα

Οι θύμησες παραμένουν νωπές 80 χρόνια μετά το ολοκαύτωμα

Must Read

Εφέτος συμπληρώνονται 80 χρόνια από το ολοκαύτωμα στα Καλάβρυτα και οι μνήμες παραμένουν νωπές. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την αυριανή επέτειο, Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου και ώρα 18.30, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συζήτηση ημερίδα με θέμα:

«ΤΑ ΑΤΙΜΩΡΗΤΑ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ, ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ»

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, ομιλητές:

ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΡΡΑΚΗΣ

Ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου, πρώην μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και πληρεξούσιος στο Διεθνές Δικαστήριο για την υπόθεση Γερμανία κατά Ιταλίας, Ελλάδα παρεμβαίνουσα, με θέμα: Η νομική πτυχή της διεκδίκησης των αποζημιώσεων: Υπάρχει επόμενο βήμα;

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ

Ομότιμος καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής Οικονομίας (Πάντειο-Σορβόννη),πρώην αναπληρωτής εκτελεστικός διευθυντής ΔΝΤ, πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας, με θέμα: Το γερμανικό σύνδρομο ηγεμονίας και οικονομικής επιβολής από τα χρόνια της Κατοχής μέχρι τις μέρες μας: Η ελληνική περίπτωση.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΑΡΒΑΛΙΑΣ

Δημοσιογράφος συγγραφέας με θέμα: Η ατιμωρησία των γερμανικών εγκλημάτων πολέμου, η μεγάλη ληστεία της Κατοχής και η απεμπόληση των ελληνικών διεκδικήσεων όπως αναδεικνύονται μέσα από το βιβλίο: «Γιαβόλ! Αίμα, Λήθη και Υποτέλεια».

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών Ελληνικά Ολοκαυτώματα 1940-1945, ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ.

Την συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος ΖΩΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ.

Μετά το πέρας των παρεμβάσεων οι ομιλητές θα δεχτούν ερωτήσεις από το κοινό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This