Στην φυλακή ο ιδιοκτήτης των σκυλιών που κατασπάραξαν την 50χρονη – Δεν κατάλαβε ότι άνοιξαν τρύπα στον φράχτη

Είπε ότι δεν ήταν ποτέ επιθετικά

Must Read

Τον δρόμο για την φυλακή παίρνει ο 37χρονος ιδιοκτήτης των τριών τσοπανόσκυλων που όρμησαν σε 50χρονη στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής με αποτέλεσμα να βρει φρικτό θάνατο.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης προκειμένου να απολογηθεί. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Δείτε τα σκυλιά:

Τι ισχυρίστηκε

Πηγές αναφέρουν πως στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε υποστήριξε πως τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει ποτέ στο παρελθόν επιθετική συμπεριφορά, πως ήταν εκπαιδευμένα και ότι δεν αντιλήφθηκε πως έσκαψαν τρύπα περίπου 30 εκατοστών και βγήκαν από την αυλή που ήταν περιφραγμένη. Παράλληλα, εξέφρασε και πάλι την λύπη του για τον χαμό της γυναίκας.

Τα λεγόμενά του φαίνεται πως δεν έπεισαν ανακριτή και εισαγγελέα οπότε κρίθηκε προφυλακιστέος.

Δείτε βίντεο:

Ραγίζει καρδιές ο κωφάλαλος κηπουρός

Δήλωση παράτασης προς υποστήριξη της κατηγορίας κατά του 37χρονου ιδιοκτήτη των τριών σκυλιών που δολοφόνησαν με μαρτυρικό τρόπο την 50χρονη μητέρα στην αυλή του σπιτιού της στη Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης, κατέθεσε σήμερα ο δικηγόρος της οικογένειας, Αναστάσιος Ντούγκας.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, απολογείται στο ανακριτικό γραφείο.

.

«Βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να βγαίνουν από την περίφραξη της αυλής». Η μαρτυρία αυτή ενός γείτονα της 50χρονης, αποτέλεσε το «κλειδί» για την απόφαση της εισαγγελικής Αρχής να ασκήσει στον 37χρονο ιδιοκτήτη των ζώων κακουργηματική δίωξη.

Ο ιδιοκτήτης των σκυλιών

Κατά πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, τη νομική βάση για την απαγγελία κατηγορίας σε κακουργηματικό βαθμό έδωσε απόφαση του Αρείου Πάγου που επικύρωσε καταδίκη ιδιοκτήτη σκύλου για βαριά σωματική βλάβη σε βάρος πεζού, κρίνοντας ότι η συγκεκριμένη πράξη τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο -επειδή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα φύλαξης παρότι γνώριζε ότι το ζώο είναι επικίνδυνο- αποδεχόμενος έτσι τον κίνδυνο που τελικά πραγματώθηκε.

«Είχε φρικτό θάνατο…»

«Το θύμα είχε φρικτό θάνατο. Πραγματικά είναι όλο αυτό τόσο δύσκολο για την οικογένεια και θα θέλαμε όλοι να σεβαστούμε τον πόνο τους και τον πόνο των παιδιών αυτής της γυναίκας. Τα σκυλιά έχουμε πληροφορίες ότι είναι σε κάποια φιλοζωική και θα εξεταστούν. Από αύριο θα έχουμε πρόσβαση στη δικογραφία, θα πάρουμε και το υπόμνημα που καταθέτει σήμερα ο κατηγορούμενος. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι θα καταθέσει», σχολίασε ο κ.Ντούγκας μετά τη διαδικασία κατάθεσης της παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας.

«Συγγνώμη σε όλον τον κόσμο που δεν άκουσα…»

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζει η μαρτυρία του κωφάλαλου κηπουρού της αδικοχαμένης Ελισάβετ Κουζιώρτη, ο οποίος βρισκόταν λίγα μέτρα μακριά της όταν δέχθηκε τη φονική επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να τη βοηθήσει.

Περιέγραψε σοκαρισμένος στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», πώς βίωσε τον μαρτυρικό θάνατο της 50χρονης από τις δεκάδες δαγκωματιές των σκυλιών, τα οποία όπως κατήγγειλαν γείτονες, δεν ήταν η πρώτη φορά που έβγαιναν χωρίς επίβλεψη έξω από την αυλή τους και χωρίς κανένα μέτρο ασφαλείας.

Είπε ο άνδρας ζητώντας «συγγνώμη» με δάκρυα στα μάτια:

«Όταν έκοβα χόρτα άκουσα κάτι πολύ λίγο. Συνέχισα να κόβω πέρασε ο γείτονας από το άλλο σπίτι, ένα αυτοκίνητο και φώναζε. Του λέω, ‘τι θέλεις; Δεν κατάλαβα τι είπες’. Φωνάζει ‘έλα, έλα, έλα’. Φώναζε πολύ νόμιζα ότι ήθελε εμένα. Περίμενε κι έφυγε. Συνέχισα να κόβω και κάτι κατάλαβα και κατέβηκα. Και έβλεπα στους θάμνους από κάτω, ήταν το σώμα της κάτω, ήταν το πτώμα της. Άκουσα μπαμ… πυροβόλησαν και τρόμαξαν τα σκυλιά και έφυγαν. Πήρα το πριόνι, το κράταγα για να μην επιτεθούν και σε εμένα και περίμενα να δω τι γίνεται. Και την είδα κάτω και έτρεξα να τη βοηθήσω. Ήταν κομμάτια, τα ρούχα της σκισμένα και την είχαν δαγκώσει παντού. Είχε μια μεγάλη δαγκωματιά στο λαιμό και αίματα στο πρόσωπο. Πρώτη φορά είδα τέτοια εικόνα στη ζωή μου, δεν είχα ξαναδεί … Αν άκουγα κάτι θα έτρεχα αμέσως …  Δεν ήξερα τι να κάνω, φώναζα, φώναζα δυνατά. Τα παιδιά δεν άκουσαν ήταν  μέσα στο σπίτι και όταν βγήκαν έξω άρχισαν να φωνάζουν τα παιδιά της, δεν μπορώ να σου περιγράψω. Πόνεσε η ψυχή μου όταν έμαθα ότι πέθανε… Δεν  μπορούσα να κοιμηθώ καθόλου … Συγγνώμη σε όλον τον κόσμο που δεν άκουσα… θα κατέβαινα με το αλυσοπρίονο. Ζητάω συγγνώμη στα παιδιά της, στην ίδια και στον άντρα της…»

@staralithies

Όσα είπε για τον μαρτυρικό θάνατο της 50χρονης γυναίκας που τη κατασπάραξαν τα σκυλιά, ο κωφάλαλος κηπουρός που ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά της. #StarAlithies #ZinaKoutselini #StarChannelTV #50xroni #Neoxorouda #Fy #Foryou #Foryoupage

♬ πρωτότυπος ήχος – staralithies – staralithies

«Νομικό σφάλμα» λέει η υπεράσπιση για την κακουργηματική κατηγορία

Η υπεράσπιση του 37χρονου κατηγορούμενου από τη Νεοχωρούδα έκανε λόγο για «νομικό σφάλμα», υποστηρίζοντας ότι η κατηγορία θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί στην πλημμεληματική της μορφή ως ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μεταφέροντας τη θέση του εντολέα του, ανέφερε ότι τα σκυλιά δεν είχαν εκδηλώσει άλλη φορά επιθετική συμπεριφορά και ήταν εκπαιδευμένα. Ως προς το κρίσιμο ζήτημα για το πώς διέφυγαν από την περίφραξη της αυλής του 37χρονου, ο ίδιος -διά του συνηγόρου του- ανέφερε ότι εκείνη τη μέρα τα ζώα άνοιξαν μία μικρή τρύπα στον συρμάτινο φράχτη, περίπου 30 εκατοστών, απ’ όπου διέφυγαν, χωρίς ο ίδιος να αντιληφθεί το παραμικρό.

Ο ισχυρισμός αυτός όμως κατά πως φαίνεται καταρρίπτεται από την κατάθεση του γείτονα, την οποία μετέφερε τόσο κατά την αστυνομική προανάκριση όσο και ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση και τον κάλεσε χθες για εξέταση. Ο μάρτυρας επισήμανε πως «βλέπαμε πολλές φορές τα σκυλιά να κυκλοφορούν έξω», πράγμα που σημαίνει ότι η περιγραφόμενη τρύπα υπήρχε από προγενέστερο χρονικό διάστημα.

Η 50χρονη, μητέρα δύο παιδιών, που σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα δέχθηκε περισσότερες από πενήντα δαγκωματιές σε όλο το κορμί και το κεφάλι, υπέκυψε στο σημείο της επίθεσης και συγκεκριμένα στην αυλή του σπιτιού της, όπου πραγματοποιούσε κηπουρικές εργασίες.

«Να γίνει υποχρεωτική η αστική ασφάλιση μεγαλόσωμων σκυλιών»

Με αφορμή τον θάνατο της 50χρονης, ο δικηγόρος Βίκτωρ Τσιλώνης μεταφέρει μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ την πρότασή του περί θεσμοθέτησης υποχρεωτικής αστικής ασφάλισης μεγαλόσωμων σκύλων (άνω των 25-30 κιλών).

Όπως επισημαίνει είναι κάτι που συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως για παράδειγμα στη Γερμανία.

«Η υποχρεωτική αστική ασφάλιση σκύλων μόνο θετικά έχει να προσφέρει» τονίζει ο κ. Τσιλώνης και εξηγεί: «Θα αυξήσει την αίσθηση της υπευθυνότητας σε όλους τους ιδιοκτήτες και θα επιτελεί κρίσιμη εγγυητική λειτουργία για την απόδοση χρηματικής αποζημίωσης στα θύματα».

Δείτε επίσης:

Αυτό είναι το «μέλλον» των τσομπανόσκυλων που δολοφόνησαν την 50χρονη στη Θεσσαλονίκη

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This