Υπόθεση Όλιβερ: Η δικηγόρος του ιδιοκτήτη καταθέτει νέες φωτογραφίες – Τι είπε για την πραγματογνωμοσύνη

«Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχoβας να μιλάνε»

Must Read

Δεν έχει τέλος το θρίλερ γύρω από την υπόθεση του Όλιβερ, του χάσκι που πέθανε στην Αράχοβα, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Η κτηνίατρος που εξέτασε το ζώο προτού ξεψυχήσει επιμένει ότι εμπλέκεται άνθρωπος στην κακοποίηση του, ωστόσο, η Αστυνομία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το χάσκι πέθανε μετά από επίθεση αγέλης σκυλιών.

Πλέον στο τμήμα Ανθρωποκτονιών αναμένονται οι τελικές απαντήσεις από τον πραγματογνώμονα, την ίδια ώρα που ο ιδιοκτήτης του χάσκι δηλώνει βέβαιος ότι κρύβεται πίσω από την υπόθεση ανθρώπινος παράγοντας.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, έκανε σαφές πως η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, υπογραμμίζοντας πως θα πάρει μέχρι το τέλος της εβδομάδας. «Αναμένεται και η πραγματογνωμοσύνη από Καθηγητή Κτηνιατρικής, την οποία έχει παραγγείλει ο εισαγγελέας. Αυτό που είναι σε θέση να πω είναι πως από το υλικό που έχουμε στα χέρια μας δεν προκύπτει κάποιος μάρτυρας από το βιντεοληπτικό υλικό. Αυτό δεν σημαίνει όμως, πως δεν ευθύνεται άνθρωπος, αλλά αυτό θα φανεί από τους ειδικούς», επεσήμανε, ενώ σε ερώτηση για το αν υπάρχει ευθύνη για τον ιδιοκτήτη του Όλιβερ, βάσει νομοθεσίας η ίδια εξήγησε:

«Για τα δεσποζόμενα ζώα υπάρχει ειδική νομοθεσία και υπάρχουν υποχρεώσεις για τον ιδιοκτήτη. Πρέπει να συνοδεύεται σε δημόσιους χώρους αλλά και σε ιδιωτικούς. Δεν έχει αποκλειστεί το να του έχει επιτεθεί άλλο σκυλί».

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη»

Από την πλευρά της, η δικηγόρος του ιδιοκτήτη, Ανθούλα Ανάσογλου, αποκάλυψε πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει, αλλά από φωτογραφίες παρά το γεγονός πως ζητήθηκε εκταφή του σκυλιού, καθώς βρίσκεται σε αποσύνθεση.

«Δεν υπάρχει ζήτημα ευθύνης του ιδιοκτήτη. Χτες μετέβηκα στο Α.Τ Διστόμου και έθεσα ερωτήματα στον κ. εισαγγελέα, διότι πληροφορήθηκα πως η πραγματογνωμοσύνη δεν θα γίνει με το υλικό που υπάρχει αλλά από φωτογραφίες. Παραγγέλθηκε η εκταφή του ζώου και απεφάνθει πως η πραγματογνωμοσύνη θα γίνει με φωτογραφίες και βάσει όλων των εργαστηριακών ελέγχων που έχουν γίνει. Μπορεί να ζητήσω και εξαίρεση του συγκεκριμένου πραγματογνώμονα. Θα θέσουμε τεχνική σύμβουλο και σήμερα θα καταθέσω όνομα καθηγήτριας του ΑΠΘ που θα συνδράμει», είπε αρχικά και στην συνέχεια αποκάλυψε:

«Εγώ σήμερα θα καταθέσω φωτογραφίες, οι οποίες είναι στο χρονικό διάστημα που φοβόμαστε, και δείχνουν τον σκύλο με συγκεκριμένο άτομο. Από την όλη κίνηση που υπάρχει φαίνεται το άτομο να κοιτάει περίεργα τον σκύλο. Μετά από τόσο καιρό άρχισαν οι άνθρωποι της Αράχoβας να μιλάνε. Όλοι για τον Μιχάλη και το ζώο μιλάνε με τα καλύτερα λόγια. Υπήρχε αρνητική στάση αρχικά από τους κατοίκους. Δεν σημαίνει πως ήταν κάτοικος Αράχοβας, μπορεί να είναι περαστικός(σ.σ ο δράστης). Ο εντολέας μου είναι σοκαρισμένος».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This