Ο δικηγόρος «λομπίστας» της Καϊλή και η «εμπλοκή» του με το προεδρικό ζεύγος

Στενές σχέσεις για τον δικηγόρο της Καϊλή και την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Must Read

Αίσθηση προκάλεσε η αποκαλυπτική έρευνα των Reporters United σε συνεργασία με το πανευρωπαϊκό δίκτυο EIC και τη βελγική εφημερίδα Le Soir, για τις επαφές των εφοπλιστών Μαρινάκη και Προκοπίου με την τότε αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή από την οποία ζήτησαν βοήθεια μετά τις ρωσικές κυρώσεις, αναφορικά με την εξαίρεση υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και την αγορά ρωσικών τάνκερ.

Στην έρευνα η οποία επικαλείται στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι βελγικές αρχές, αναφέρεται ότι το κύριο πρόσωπο στο οποίο ανατίθεται το λόμπινγκ είναι ο μετέπειτα δικηγόρος της Εύας Καϊλή στην υπόθεση για το σκάνδαλο του Qatargate, Σπύρος Παππάς. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στον υπολογιστή του συζύγου της Καϊλή βρέθηκε μεταξύ άλλων αντίγραφο της σύμβασης λόμπινγκ μεταξύ της εταιρείας Μαρινάκη και του Σπύρου Παππά.

Πρόκειται για τον δικηγόρο και πρώην Γενικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, πρώην συνέταιρο του συντρόφου της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με τον οποίο διατηρούσαν δικηγορικό γραφείο στις Βρυξέλλες, και είχαν αναλάβει στο παρελθόν τη νομική εκπροσώπηση των καναλαρχών για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Κοτσώνης φαίνεται να έχει αποχωρήσει από το γραφείο, οι σχέσεις όμως παραμένουν στενές.

Από τα βραβεία της Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, τον περασμένο Νοέμβριο

Αυτό αποδεικνύεται και από την κίνηση της Σακελλαροπούλου να απονείμει βραβεία και φέτος για λογαριασμό της Ένωσης ΑΡΓΩ-Δίκτυο Ελλήνων Βρυξελλών, τα οποία θεσμοθέτησε ο ίδιος δικηγόρος και πρώην Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σπύρος Παππάς!

Δείτε επίσης:

Αποκάλυψη: Μαρινάκης και Προκοπίου ζήτησαν βοήθεια από την Εύα Καϊλή μετά τις ρωσικές κυρώσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This