Ηχητικό – ντοκουμέντο με τα ΜΑΤ να αρνούνται να μεταβούν στο γήπεδο

«Όταν χρειαστεί να αποκατασταθεί η τάξη πέριξ του γηπέδου, διαβιβάστε μας να μεταβούμε»

Must Read

Έκρυθμή φαίνεται ότι είναι η κατάσταση ανάμεσα στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού που δέχτηκε επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα, κατά την διάρκεια επεισοδίων στου Ρέντη.

Το πρωτοφανές περιστατικό που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης με 6 διμοιρίες των ΜΑΤ να αρνούνται να μεταβούν στον αγώνα Παναθηναϊκού-Μακάμπι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας, προκάλεσε πανικό στην ηγεσία.

«Κέντρο από 525, στα πλαίσια των υπηρεσιακών καθηκόντων μας, αλλά και προς ένδειξη σεβασμού στον τραυματία συνάδελφο, παραμένουμε στον κόμβο σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όταν χρειαστεί να αποκατασταθεί η τάξη πέριξ του γηπέδου, διαβιβάστε μας να μεταβούμε για την αποκατάσταση της τάξης», ακούγεται να λέει η διμοιρία προς το Κέντρο Επιχειρήσεων. Όπως ακούγεται στο ντοκουμέντο του Open, με την στάση συμφώνησαν και άλλες διμοιρίες.

Μετά από παρέμβαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, τα ΜΑΤ μετέβησαν τελικά στο γήπεδο. 

 

Όπως ανακοινώθηκε, για την «λευκή απεργία» των ΜΑΤ αναμένεται να πραγματοποιηθεί πειθαρχική διερεύνηση, ενώ την ίδια στιγμή κύκλοι των αστυνομικών που συμμετείχαν, κάνουν λόγο για συμβολική κίνηση.

Υπενθυμίζεται ότι εκπρόσωποι των ΜΑΤ συναντήθηκαν νωρίτερα με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου εκφράζοντας τη διαφωνία τους για την παρουσία των αστυνομικών στα γήπεδα. Από πλευράς του τόνισαν ότι δεν είναι «σεκιουριτάδες» και ότι θα πρέπει να επεμβαίνουν όταν δημιουργούνται επεισόδια.

Δείτε επίσης:

«Βράζει» η αστυνομία: «Τα τουρνικέ τα αγόρασαν οι ίδιοι οι αστυνομικοί με ρεφενέ»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This