Να τι κάνει η visa Καιρίδη για τους Τούρκους! Αποκαλύψεις-φωτιά για Ανατολικό Αιγαίο και Θράκη!

Οι εξελίξεις είναι και θα είναι ραγδαίες

Must Read

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών- Καταναλωτών Ελλάδας, Βαγγέλης Κρητικός, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 και οι «βόμβες» που… πέταξε ήταν πυρηνικής ισχύος!

Σε ότι αφορά τις παραμεθόριες περιοχές, όπως για παράδειγμα το Ανατολικό Αιγαίο, οι εξελίξεις είναι και θα είναι ραγδαίες, καθώς η αγορά ακινήτου από αλλοδαπούς ουσιαστικά απαιτεί μόνο χρήματα και έλεγχο ποινικού μητρώου του αγοραστή και καθόλου πόθεν έσχες

Μάλιστα, ειπώθηκε ότι τόσο στη Θράκη, όσο στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, γίνονται εξαγορές ακινήτων από πρόσωπα πίσω από τα οποία βρίσκονται τουρκικές τράπεζες και τουρκικό κρατικό χρήμα!

«Το θέμα είναι τι πράττει η ελληνική Πολιτεία…» είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Κρητικός και αποκάλυψε ότι στις αρχές της δεκαετίας του 2000, όταν είχαν γίνει παρόμοιες προσπάθειες στο Ανατολικό και το Βόρειο Αιγαίο, είχε κληθεί να προσκομίσει ότι στοιχείο είχε, «ανεπίσημα, από κρίσιμες κρατικές υπηρεσίες της χώρας μας, χωρίς να πω τίποτα άλλο, προκειμένου να ελέγξουν και να προλάβουν. Στη σημερινή εποχή, δεν έχω ουδεμία όχληση για οποιοδήποτε στοιχείο»…

Έκανε ακόμα λόγο για «αφελληνισμό της ελληνικής οικονομίας» με τις χιλιάδες των πλειστηριασμών και τις αλλαγές ιδιοκτησίας, ενώ σχολίασε πως «η χώρα αλλάζει μορφή».

Σύμφωνα με τον κ.Κρητικό, όλα όσα έχει αποκαλύψει, έχουν αποσταλεί με εξώδικες καταγγελίες στους οικονομικούς εισαγγελείς

Η visa Καιρίδη ανοίγει το δρόμο στους Τούρκους!

Στη συνομιλία παρενέβη ο εμπειρογνώμονας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε θέματα ασφάλειας και μυστικών υπηρεσιών, Κώστας Πικραμένος, ο οποίος επεσήμανε ότι η… Visa Καιρίδη, ανοίγει το δρόμο για μαζικές αγορές ακινήτων σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από Τούρκους πολίτες!

Είπε μεταξύ άλλων:

«Για τη χώρα που δεν θεωρείται παραμεθόριος, από τη στιγμή που έχεις κάνει αγορά ακινήτου αξίας 250.000 ευρώ και πάνω έχεις τη λεγόμενη golden visa, που σημαίνει ανανεώσιμη πενταετής άδεια παραμονής. Αν δεν έχεις τα 250.000 ευρώ είναι μια άλλη διαδικασία για να μπορέσεις να αγοράσεις. Για την παραμεθόριο, δηλαδή Θράκη και νησιά του Ανατολικού Αιγαίου …  το μόνο που ζητείται σε επίπεδο ασφάλειας ελέγχου, είναι ένα ποινικό μητρώο από το υπουργείο εσωτερικών ή την αστυνομία, της χώρας καταγωγής … Αυτό που μου έκανε εντύπωση, γιατί τώρα μπαίνουμε στην τροπολογία Καιρίδη για την τουριστική βίζα, λέει λοιπόν το πέμπτο δικαιολογητικό που πρέπει να υπάρχει στο φάκελο, ότι αρκεί να έχεις βίζα για νόμιμη είσοδο στη χώρα. Τι προβλέπει λοιπόν η τροπολογία Καιρίδη; Ότι μέσα σε έναν χρόνο μπορείς να μπαινοβγαίνεις στην Ελλάδα για επτά ημέρες όσες φορές θέλεις. Που σημαίνει ότι ένας τουρίστας που περνάει για παράδειγμα στη Μυτιλήνη, ή στη Χίο, περνάει από ένα κτηματομεσιτικό και μπορεί να αγοράσει αυτή τη στιγμή με την τροπολογία Καιρίδη, ακίνητα στην Ελλάδα, νόμιμα, με βάση το νόμο του 2013, ο οποίος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου … Η τροπολογία Καιρίδη έσπασε τα πέντε δικαιολογητικά, αυτό που δεν μπορούσε μέχρι τώρα δηλαδή ο Τούρκος πολίτης να κάνει, είναι να κατοχυρώσει αυτό το δικαίωμα, μέσα σε έναν χρόνο να μπαινοβγαίνει για επτά ημέρες στην Ελλάδα, με την τροπολογία Καιρίδη ικανοποιείται και η 5η προϋπόθεση, αυτή της τουριστικής βίζας … Δείτε το αυτό σε μια προοπτική δεκαπενταετίας…»

  • Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This