Δίκη Δημήτρη Γραικού: Ένοχος για δεύτερη φορά ο 50χρονος κατηγορούμενος – «Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Must Read

Ομόφωνα ένοχος κρίθηκε και στην δίκη του σε δεύτερο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης ο 50χρονος που είχε κάτσει στο εδώλιο για τη δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού.

Το δικαστήριο έβγαλε την ίδια απόφαση με αυτή του πρωτόδικου δικαστηρίου, το οποίο τον είχε καταδικάσει σε ισόβια. Πλέον, αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής και τα ελαφρυντικά.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Την ενοχή του 50χρονου κρεατέμπορα είχε προτείνει και η εισαγγελέας της έδρας.

Όπως ανέφερε, ο κατηγορούμενος είχε δόλο στις ενέργειές του, είχε κίνητρο τις οικονομικές διαφορές που τον χώριζαν με το θύμα, γνώριζε ότι τα χτυπήματα μπορούσαν να αποβούν μοιραία στον άτυχο κτηνοτρόφο ενώ έσπευσε να κρύψει την σορό και το αυτοκίνητό του για να χαθούν τα ίχνη του.

Δείτε βίντεο:

 

Σχετικά με τα χτυπήματα το θύμα η εισαγγελέας είπε:

«Όταν κάποιος χτυπάει στο θώρακα και στα πλευρά, με μανία και όλη του τη δύναμη και του σπάει τα κόκαλα, φυσικά και αποδέχεται το γεγονός ότι αυτός μπορεί να πεθάνει και ο κατηγορούμενος αυτό το αποδέχθηκε, είχε ανθρωποκτόνο δόλο».

Και συνέχισε:

«Εκείνο το βράδυ ο θανών δεν πήγε στη μονάδα του κατηγορούμενου για να δει αν είχε ζώα, όπως ανασκεύασε στην απολογία του ο ίδιος και να ζητήσει δανικά. Ο Γραικός τον ακολούθησε για να του ζητήσει τα χρήματα που του όφειλε. Εκεί έφτασε έξω φρενών καθώς είχε αδικηθεί. Διαφώνησαν, ενδεχομένως το θύμα όντως να τον έβρισε και ο κατηγορούμενος τον έδειρε με σφοδρότητα και μανία και αυτό προκύπτει από τα χτυπήματα που έφερε η σορός που βρέθηκε σαπωνοποιημένη.

‘Η το σχεδίασε μέρες πριν και στόχευε να κάνει αυτήν την ενέργεια, κάτι το οποίο δεν έχουμε κανένα στοιχείο από τα πραγματικά περιστατικά ή το αποφάσισε εκείνη την ώρα και είμαστε σε αυτήν την περίπτωση. Έχουμε δόλο. Ο οποίος φαίνεται από τις πράξεις.

Δείτε βίντεο:

 

Η αμέσως μετέπειτα συμπεριφορά του καταδεικνύει ότι επιδοκίμασε το εγκληματικό αποτέλεσμα, έσπευσε από το πρώτο λεπτό να κρύψει τα ίχνη του. Ούτε τηλεφώνησε όταν είδε πεσμένο τον άνθρωπο στο ΕΚΑΒ, ενώ είχε σήμα στο κινητό του, όπως θα έκανε κάθε άνθρωπος. Ο δράστης δεν ήθελε να ειδοποιήσει κανέναν, επιδοκίμασε το έγκλημα από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, μέχρι και όταν αποκαλύφθηκε το έγκλημα, ούτε εκείνη τη στιγμή παραδέχθηκε ότι έκανε αυτήν την εγκληματική ενέργεια, ότι τον σκότωσε.

Μας περιέγραψε ότι του είπε κάποιες βρισιές και μας είπε την μόνη φράση ότι “είσαι π…ης άντρας, στα γήπεδα ακούμε χειρότερα. Μας είπε ότι το θύμα έβρισε τη μάνα του, αλλά ούτε εχθές ήθελε να μας πει συγκεκριμένα πιες ήταν αυτές οι φράσεις για να τις αξιολογήσουμε και να δούμε τι ήταν αυτό που δε μπορούσε να αντέξει».

Δείτε επίσης:

Δίκη Γραικού: Σοκαριστικές οι περιγραφές του κατηγορούμενου: «Ένα κορμί χυμένο με ανοιχτά μάτια»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This