9-7-2020

Διευθύντρια τράπεζας με «μακρύ χέρι» ξετίναξε λογαριασμούς καταθετών

Διευθύντρια τράπεζας στη Λάρισα «ξετίναξε» τους λογαριασμούς των καταθετών και γέμιζε τους δικούς της, ώσπου το κόλπο της αποκαλύφθηκε και οδηγήθηκε στο σκαμνί, κατηγορούμενη για υπεξαίρεση και πλαστογραφία. Η υπόθεση εκδικάστηκε από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Λάρισας και η πρώην -πλέον- τραπεζικός καταδικάστηκε σε κάθειρξη οκτώ ετών.

Από το 2004 έως το 2008, η «μακρυχέρα» διευθύντρια εκμεταλλευόταν τη θέση ευθύνης που είχε και, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα, υπεξαίρεσε από λογαριασμούς καταθετών περίπου 1.850.000 ευρώ! Μάλιστα, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, πλαστογραφούσε υπογραφές πελατών προκειμένου να μεταφέρονται χρήματα στην τσέπη της με τρόπο που νόμιζε πως δεν θα αντιλαμβανόταν κανείς. Μετά την αποκάλυψη της υπόθεσης, τα χρήματα επιστράφηκαν στους δικαιούχους από το τραπεζικό ίδρυμα, που κινήθηκε νομικά εναντίον της.

Η αποφυλάκιση για λόγους υγείας

Μετά την αποκάλυψη της υπεξαίρεσης, η 43χρονη (τότε) πρώην διευθύντρια κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη. Σύμφωνα με την «Ελευθερία», παρέμεινε στη φυλακή ως τη στιγμή που αποφυλακίστηκε με υφ’ όρον απόλυση για λόγους υγείας και στο πρώτο δικαστήριο, τον Ιούνιο του 2013, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Μετά την απόφαση του Εφετείου, ουσιαστικά για την ίδια κλείνει ο κύκλος της δικαστικής δίωξής της, καθώς εξέτισε το μεγαλύτερο μέρος της ποινής της. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην υπεξαίρεση εμπλεκόταν και ο σύζυγός της, ο οποίος εμφανίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, σε αντίθεση με την ίδια, που εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της. Πρωτόδικα, ο σύζυγος είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών, όμως δεν οδηγήθηκε στη φυλακή, καθώς η έφεση είχε αναστέλλουσα δύναμη. Στο Εφετείο, η δίωξή του έπαυσε λόγω παραγραφής, σύμφωνα με τον νέο Ποινικό Κώδικα.

Δείτε επίσης: Στη Λάρισα πουλάνε τσουρέκι με… μύγα

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Γιάννης Χ. Κουριαννίδης
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς
Χαράλαμπος Κατσιβαρδάς

ΔΗΜΟΦΙΛΗ