Το μεγάλο θαύμα των Χριστουγέννων

Must Read

Επιτέλους ήρθανε! Υπάρχει πιο μαγική μέρα από το πρωινό των Χριστουγέννων; Για τα πιτσιρίκια, η λαχτάρα που χτίζεται εδώ και εβδομάδες έφτασε η ώρα να ικανοποιηθεί. Για τους ενήλικες μια περίοδος αγορών, τρεξίματος κι ετοιμασιών φτάνει στο τέλος της. Ομως, πάνω απ’ όλα, τα Χριστούγεννα είναι θρησκευτική γιορτή. Είναι η ημέρα που οι χριστιανοί σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

Στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα είναι γιορτή όλου του έθνους. Αν και αρκετοί αποφασίζουν να συμμετάσχουν μόνο στη διασκέδαση, χωρίς να μοιράζονται ή να νιώθουν τον σεβασμό που φέρνει η μέρα.

Η Εκκλησία δικαίως ανησυχεί ότι το θρησκευτικό νόημα των ημερών θα χαθεί μέσα στη βιασύνη των γιορτών και τον αχαλίνωτο καταναλωτισμό. Αυτή η αντίθεση μεταξύ της ιερής και της κοσμικής πλευράς των Χριστουγέννων εντείνεται κάθε χρονιά και περισσότερο. Ολο και πιο δύσκολα πια αποσπάται η προσοχή από τα δώρα κάτω από το δέντρο και τις πολύχρωμες διαφημίσεις για μια αόριστη, ανώνυμη «σεζόν γιορτών», που πασχίζει να αφαιρέσει τα Χριστούγεννα απ’ το κάδρο.

Ειδικά στην εποχή μας, όμως, είναι σημαντικό το αληθινό νόημα των Χριστουγέννων να παραμένει πάντα στις καρδιές των πιστών.

Το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι της χαράς και της ελπίδας, που όλοι μπορούν να αισθανθούν και να εκτιμήσουν.

Για τους Ελληνες, τα Χριστούγεννα είναι η μέρα που κάθε οικογένεια ξαναβρίσκεται. Και αναπτύσσει τη δική της μοναδική ρουτίνα που με τα χρόνια εξελίσσεται σε αγαπημένη παράδοση. Για να μας υπενθυμίζει ότι αυτή η γλυκιά «συνθήκη» σε κάθε σπίτι ατσαλώνει τη ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Είναι αυτές οι λίγες εικόνες ευτυχίας που εν τέλει μας κρατάνε στα δύσκολα. Πολύ πριν από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίζαμε το καραβάκι. Ξέρουμε, λοιπόν, ότι αν η ραχοκοκαλιά παραμένει ακέραιη, οι φουρτούνες ξεπερνιούνται, δεν μας τσακίζουν.

Κάθε Χριστούγεννα μερικές οικογένειες έχουν πολλά. Αλλοι έχουν λιγότερα, αλλά εξακολουθούν να βρίσκουν τον τρόπο να κάνουν την ημέρα ξεχωριστή. Ετσι κι αλλιώς η γέννηση του Χριστού δεν ήταν ένα γεγονός που αφορούσε όσους τα είχαν όλα, αλλά τους ταπεινούς και τους απλούς.

Αυτά τα Χριστούγεννα πολλοί άνθρωποι θα ξυπνήσουν σε διαφορετικές συνθήκες. Οι προσευχές τους για φαγητό, ασφάλεια, παρηγοριά ή έστω ένα καινούργιο παιχνίδι μπορεί να μην έχουν ακόμα απαντηθεί.

Αλλά τα Χριστούγεννα για εμάς τους χριστιανούς ποτέ δεν υποσχέθηκαν να εξαφανίσουν αυτόματα κάθε δυσκολία και να θεραπεύσουν κάθε πόνο. Είναι, όμως, το μεγάλο θαύμα που ανοίγει τον δρόμο για όλα τα μικρότερα. Αυτά που θα τα κάνουμε μόνοι μας.

Τα Χριστούγεννα είναι εδώ για να μας δώσουν όση ελπίδα χρειάζεται, ώστε να περπατήσουμε λίγο πιο πέρα προς την ευχή. Και υποδηλώνουν ότι ο Θεός δεν έχει ξεχάσει κανέναν. Αυτή είναι η μαγεία τους.

Οπου κι αν βρίσκεστε, όσο πλούσια ή ταπεινά κι αν γιορτάζετε, σας ευχόμαστε χρόνια πολλά. Το φως των Χριστουγέννων να δίνει δύναμη στις οικογένειές σας, στην πατρίδα μας και όλη την οικουμένη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This