Χαμός στα τουρκικά ΜΜΕ με τη νέα γέφυρα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο

Θα είναι έτοιμη, λένε, εντός του 2024 - Ο λεγόμενος και «Δρόμος της Φιλίας»…

Must Read

Στο προσκήνιο φέρουν ξανά τα τελευταία 24ωρα τα τουρκικά ΜΜΕ τη γέφυρα που πρόκειται να κατασκευαστεί στην Ανατολική Θράκη και θα συνδέει Ελλάδα και Τουρκία από ακόμη ένα συνοριακό πέρασμα στους Κήπους Έβρου.

Η περιοχή είναι ένας από τους κύριους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου μεταξύ των δύο χωρών και η νέα γέφυρα, η οποία θα κατασκευαστεί δίπλα στην υπάρχουσα, θα εξυπηρετεί τη διέλευση οχημάτων και για μεγαλύτερη ευκολία στις μεταφορές και το εμπόριο.

Ο Γιουνούς Σεζέρ, κυβερνήτης της επαρχίας της Αδριανούπολης, μαζί με άλλους Τούρκους αξιωματούχους, επισκέφτηκε την περιοχή στα Ύψαλα όπου θα κατασκευαστεί η γέφυρα και είπε ότι το έργο θα επιταχύνει τις διελεύσεις μεταξύ των συνοριακών πυλών.

Σύμφωνα με την dailysabah το τουρκικό τμήμα της γέφυρας, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή του, θα κατασκευαστεί από τη Γενική Διεύθυνση Αυτοκινητοδρόμων, ενώ το ελληνικό τμήμα θα κατασκευαστεί από την ελληνική κυβέρνηση.

Κατά τους Τούρκους, η νέα αυτή γέφυρα που φέρεται να έχει ονομαστεί «Δρόμος της Φιλίας», θα έχει μήκος 811 μέτρα, με τέσσερις λωρίδες κυκλοφορίας και άνοιγμα 344 μέτρων πάνω από τον ποταμό Έβρο.

Θα βοηθήσει, όπως γράφουν, να μετακινηθούν οι άνθρωποι και τα αγαθά πιο γρήγορα, καθώς η υπάρχουσα γέφυρα δύο λωρίδων, που χτίστηκε το 1958 και διευκολύνει τη διέλευση πάνω από τον ποταμό Έβρο μεταξύ των συνοριακών πυλών, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει την αυξανόμενη κυκλοφορία οχημάτων μεταξύ των δύο χωρών.

Η ανακοίνωση των σχεδίων για τη δεύτερη γέφυρα έγινε μετά την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο, κατά την οποία, σύμφωνα με την Daily Sabah, «οι δύο χώρες ανανέωσαν τη βούλησή τους για συνεργασία σε διάφορους τομείς, όπως η ενέργεια και ο τουρισμός».

Το «μη χτίζεις τοίχους χτίσε γέφυρες για μας», που έλεγε και ο αλησμόνητος Βασίλης Καρράς σε μία από τις μεγάλες του επιτυχίες, μοιάζει ιδιαιτέρως ταιριαστό για την κατάσταση στον Έβρο…

  • Μεγάλο το σουξέ της γέφυρας πάντως στα τουρκικά ΜΜΕ:

*Φωτογραφία αρχείου: Η υπάρχουσα γέφυρα των Κήπων στα σύνορα, από την τουρκική πλευρά

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This