Ο «Δρόμος της φιλίας» μας μάρανε…

Οι Τούρκοι επαναφέρουν στο προσκήνιο τη γέφυρα Κήπων-Ύπσαλα στον Έβρο με αφορμή την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου

Must Read

Στη σκιά των νέων προκλητικών δηλώσεων του Ταγίπ Ερντογάν για τη Θεσσαλονίκη… της καρδιάς του, ο οποίος αντί να ρίχνει τους τόνους ενόψει την επίσκεψής του στην Ελλάδα, τους ανεβάζει, ο τουρκικός Τύπος προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός αυτό και να τονίσει τη σημασία της ελληνοτουρκικής συνεργασίας, αλλά και της εξομάλυνσης των σχέσεων των δύο χωρών.

Μάλιστα, επανέρχεται στην ατζέντα και μια γέφυρα που αναμένεται να χτιστεί στον Έβρο (σ.σ. δίπλα στην υπάρχουσα) και θα συνδέει Ελλάδα και Τουρκία από ακόμη ένα συνοριακό πέρασμα, τονίζοντας ότι οι τελικές λεπτομέρειες του έργου, θα συζητηθούν στη συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν επί ελληνικού εδάφους.

Η τουρκική εφημερίδα Karar μάλιστα, γράφει σήμερα ότι η επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου, «θα τελειώσει την κρίση με τη γείτονα», ενώ χαρακτηρίζει την επίσκεψη αυτή ως ένα «σημαντικό βήμα για την εξομάλυνση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας».

Το δημοσίευμα της Karar

Από την πλευρά της η εφημερίδα Sözcü, αλλά και οι ιστοσελίδες anterhaber.com και azinlikca1.net οι οποίες επικαλούνται κάποια ελληνικά δημοσιεύματα, σημειώνουν ότι το έργο, το οποίο θα ονομαστεί «Δρόμος της φιλίας» (σ.σ. είχε χιούμορ όποιος σκέφτηκε το όνομα…), «έχει επιχειρησιακή σημασία στις μεταφορές Ελλάδας και Τουρκίας, καθώς και τη σύνδεσή τους με τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο IV (Βερολίνο-Σόφια-Θεσσαλονίκη), τον Πανευρωπαϊκό Διάδρομο της Τουρκίας μέσω της Εγνατίας Οδού και τις βαλκανικές χώρες».

Να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Φραγκογιάννης είχε δηλώσει πρόσφατα, ότι το 2024 θα ξεκινήσει η κατασκευή της δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στα Ύπσαλα, έναν από τους κύριους συνοριακούς σταθμούς ελέγχου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μιας γέφυρας για τη διέλευση οχημάτων και για μεγαλύτερη ευκολία στις μεταφορές και το εμπόριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νέα αυτή γέφυρα θα έχει μήκος 344 μέτρα και θα περιλαμβάνει τέσσερις λωρίδες και θα ολοκληρωθεί από την κατασκευαστική εταιρεία Εγνατία Οδός Α.Ε.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This