Νέες απειλές Ερντογάν με το «μία νύχτα ξαφνικά»! Εξίσωσε Ιερουσαλήμ με Θεσσαλονίκη και μίλησε για «τουρκικό αιώνα»

Επανέρχεται στο γνωστό του ύφος ο σουλτάνος, λίγες μέρες πριν επισκεφτεί την Ελλάδα - Η κυβέρνηση θα δεχτεί τις απειλές και θα τον καλωσορίσει;

Must Read

Στο γνωστό του ύφος επέστρεψε ο σουλτάνος εξαπολύοντας απειλές και επαναφέροντας το «μια νύχτα ξαφνικά»!

Ο Ταγίπ Ερντογάν μίλησε μετά τη συνεδρίαση του Προεδρικού Υπουργικού Συμβουλίου στο Προεδρικό. Ξεκίνησε την ομιλία του συγχαίροντας την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία πέτυχε μια «ιστορική νίκη» -όπως την χαρακτήρισε- εναντίον της Γερμανίας στον αγώνα προετοιμασίας του Euro 2024 που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου.

Και συνέχισε με επίθεση στη Δύση και το Ισραήλ κάνοντας αναφορά για τα σχέδια της Τουρκίας και μιλώντας για τον «αιώνα της Τουρκίας».

Τονίζοντας ότι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους για την οικοδόμηση του «Τουρκικού Αιώνα», ο Ερντογάν σημείωσε ότι έχει συμμετάσχει σε πολλές εκδηλώσεις, συνόδους κορυφής, συναντήσεις και τελετές έναρξης στο εσωτερικό και στο εξωτερικό από την τελευταία συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Υπογραμμίζοντας ότι αυτοί, ως τουρκικός κόσμος, ενίσχυσαν για άλλη μια φορά την ενότητα, την αλληλεγγύη και την αλληλεγγύη στη 10η Σύνοδο Κορυφής του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών, που φιλοξενείται από το Καζακστάν, που πραγματοποιήθηκε στην Αστάνα με θέμα την «Τουρκική Εποχή», ο Ερντογάν είπε ότι η οργάνωση έχει τόσο πολλά μέλη, χώρο συνεργασίας και ότι είναι ικανοποιημένοι με την πρόοδο που έχει σημειωθεί όσον αφορά τη θεσμοθέτηση.

Δήλωσε ότι πλησιάζουν βήμα προς βήμα το «ιδανικό της ενότητας στη γλώσσα, τη σκέψη και την εργασία» που ονειρευόταν πριν από 1,5 αιώνα ο Γκασπιράλι Ισμαήλ Μπέης.

Προκλήσεις και για την Κύπρο

Επισημαίνοντας ότι ήταν ιστορικό βήμα για το ψευδοκράτος να γίνει μέλος παρατηρητής της οργάνωσης με το συνταγματικό της όνομα πέρυσι, μετά την Ουγγαρία, ο Ερντογάν είπε ότι με αυτόν τον τρόπο «όχι μόνο έσπασαν την απομόνωση που επιβλήθηκε στους Τουρκοκύπριους», αλλά και έδειξε την υποστήριξη του τουρκικού κόσμου στον λαό της… Κύπρου!

Ο Ερντογάν συνεχάρη τη 15η Νοεμβρίου Ημέρα Δημοκρατίας, δηλαδή την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, που γιόρτασε την 40η επέτειό της την περασμένη εβδομάδα, και είπε:

«Για άλλη μια φορά, θυμάμαι με ευγνωμοσύνη τον Δρ Fazıl Küçük, που αφιέρωσε τη ζωή του στην Κυπριακή υπόθεση, και τον ιδρυτικό πρόεδρο Rauf Denktaş. Με τα βήματα που κάνουμε σε κάθε τομέα, από την ενέργεια στην ασφάλεια, από την άμυνα έως τις επενδύσεις σε υποδομές, διασφαλίζουμε ότι οι οικονομικοί, εμπορικοί και ανθρώπινοι δεσμοί μεταξύ της πατρίδας και της θυγατρικής χώρας ενισχύονται περαιτέρω. Τέλος, πριν από 4 μήνες, στις 20 Ιουλίου, ημέρα Ειρήνης και Ελευθερίας, ανοίξαμε το Νέο Τερματικό Κτήριο και τον διάδρομο του αεροδρομίου Ercan. Ας ελπίσουμε ότι ο χρόνος έδειξε πόσο μεγάλο λάθος είναι για την Ευρωπαϊκή Ένωση να τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους ενεργώντας αντίθετα με τις υποσχέσεις της. Θα αποδείξει αυτό που έκανε. βούληση για δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να επιβεβαιωθεί η ισότιμη κυριαρχία και το ισότιμο διεθνές καθεστώς των Τουρκοκυπρίων».

«Καλώ για άλλη μια φορά την Αρμενία να κρατήσει το χέρι της ειρήνης που έχουν απλώσει οι αδελφοί μας από το Αζερμπαϊτζάν»

Επισημαίνοντας ότι όσοι προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των Τουρκοκυπρίων από το δίκαιο σκοπό τους με εμπάργκο επιδιώκουν νέα παιχνίδια στον Καύκασο, ο Ερντογάν είπε: «Ορισμένες δυτικές δυνάμεις εξακολουθούν να αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν ότι μια ολοκαίνουργια εποχή έχει ξεκινήσει στην περιοχή μας με τον πόλεμο του Καραμπάχ..».

Και συνεχίζοντας δήλωσε τα εξής: «Αυτοί που προκάλεσαν την Αρμενία για χρόνια και κέρδισαν από τον πόνο, τα προβλήματα και τους αγώνες όλων των ανθρώπων που ζουν σε αυτή τη γεωγραφία, στην πραγματικότητα έκαναν το μεγαλύτερο κακό στους Αρμένιους. Εκμεταλλεύτηκαν, χρησιμοποίησαν και καταδίκασαν τους Αρμένιους σε ανασφάλεια τροφοδοτώντας μη ρεαλιστικά όνειρα. Καταδίκασαν τώρα την Αρμενία σε ανασφάλεια. Πρέπει επίσης να το δούμε και να το αποδεχθούμε. Θα ήταν καλύτερο για τον αρμενικό λαό και τους ηγεμόνες του να αναζητήσουν ασφάλεια όχι χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά σε ειρήνη και συνεργασία με τους γείτονές τους. Δεν αποστέλλονται όπλα και πυρομαχικά από τις δυτικές χώρες μπορούν να αντικαταστήσουν την ειρήνη που θα προσφέρει ένα μόνιμο περιβάλλον ειρήνης. Οι Αρμένιοι πρέπει να αναλογιστούν την ευκαιρία ειρήνης που προέκυψε μετά από 30 χρόνια. Καλώ για άλλη μια φορά την Αρμενία να κρατήσει το χέρι της ειρήνης που έχουν απλώσει οι αδελφοί μας από το Αζερμπαϊτζάν. Επαναλαμβάνω ότι ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα απαραίτητα βήματα για την επιτυχία της διαδικασίας σε συνεργασία με το Αζερμπαϊτζάν».

Τονίζοντας ότι η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των καταπιεσμένων, των θυμάτων, αυτών που καταπιέζονται στο εξωτερικό, ο Ερντογάν συνέχισε:

«Με την AFAD, την Ερυθρά Ημισέληνο και την ΤΙΚΑ, βοηθούμε όσους έχουν ανάγκη με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις μας που δραστηριοποιούνται στις πιο δύσκολες γεωγραφίες του κόσμου. Από το Τουρκεστάν στο Αφγανιστάν, από τα Βαλκάνια μέχρι την Αφρική, όπου υπάρχει δάκρυα ή με ραγισμένη καρδιά, το συμπονετικό χέρι της Τουρκίας είναι εκεί. Όπως ο πόνος των καταπιεσμένων στην Παλαιστίνη είναι ο πόνος μας, ο πόνος των Ουιγούρων αδελφών μας, των Τούρκων Μεσκέτιων, των Τατάρων της Κριμαίας, των αδερφών Τουρκμάνων του Κιρκούκ είναι επίσης ο πόνος μας. Ενδιαφέρεται στενά για όλα αυτά, χωρίς καμία διάκριση. Όποιος κατηγορεί την Τουρκία ότι γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα των συμπατριωτών της είτε δεν γνωρίζει, είτε είναι ανίδεος, είτε είναι μέλος της πέμπτης φάλαγγας που εργάζεται για λογαριασμό ξένων δυνάμεων. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να είμαστε πάντα δίπλα στους αδελφούς μας από τώρα και στο εξής».

Θυμήθηκε μέχρι και τις… Σταυροφορίες

«Με αυτήν την κατανόηση, υποστηρίζουμε τον λαό της Γάζας που αγωνίζεται να επιβιώσει κάτω από τις ανήθικες και απεχθή επιθέσεις του Ισραήλ που συνεχίζονται από τις 7 Οκτωβρίου». Ο Ερντογάν σημείωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν σταλεί στην Αίγυπτο 11 αεροπλάνα γεμάτα προμήθειες και ένα μη στρατιωτικό πλοίο ανθρωπιστικής βοήθειας για να παραδοθούν στη Γάζα.

«Στείλαμε συνολικά έως και 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή για τους αδελφούς μας από τη Γάζα». Ο Ερντογάν δήλωσε ότι, σε συνεργασία με τις αιγυπτιακές αρχές, εξασφάλισαν την παράδοση υλικού βοήθειας στη Γάζα μέσω της συνοριακής πύλης της Ράφα.

Ο Ερντογάν είπε: «Όπως γνωρίζετε, το Ισραήλ όχι μόνο σκοτώνει τον λαό της Γάζας κόβοντας εντελώς το νερό, τα καύσιμα, το ηλεκτρικό ρεύμα και τις επικοινωνίες τους, αλλά προσπαθεί επίσης να σπάσει την αποφασιστικότητα των Γάζας να αντισταθούν βομβαρδίζοντας νοσοκομεία όπως συνηθίζεται. Το μέγεθος της βαρβαρότητας που περιγράφεται σε αυτούς τους στίχους από τον Δάσκαλο Sezai Karakoç είναι στη Γάζα και την κατοχή. Είναι ερμηνεία του τι συμβαίνει στα Παλαιστινιακά εδάφη. Ξαφνικά δεν υπάρχει σπίτι, υπάρχουν τανκς. Υπάρχουν αεροπλάνα, δεν υπάρχει ουρανός, υπάρχει ντροπή. Και εναντίον ποιων είναι όλα αυτά, αθώων μουσουλμάνων. Από τις 7 Οκτωβρίου, η απόλυτη βαρβαρότητα έχει εκτεθεί στη Γάζα, μια βαναυσότητα που είναι τόσο καλή όσο αυτή που βιώθηκε κατά τη διάρκεια της κατοχής των Σταυροφόρων πριν από χίλια χρόνια και στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο».

Δηλώνοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση τρέλας, καυχιέται ότι σκοτώνει εγκύους με τα αγέννητα μωρά τους, λέγοντας «δύο νεκροί σε έναν πυροβολισμό» με τους στρατιώτες και τους ένοπλους πολίτες της, ο Ερντογάν συνέχισε ως εξής:

«Το να σκοτώνεις παιδιά, τις μητέρες και τους πατέρες τους και γέρους και γυναίκες βομβαρδίζοντάς τους με αεροπλάνα, τανκ και κανόνια και να βρέχει σφαίρες πάνω τους δεν ονομάζεται πόλεμος. Αυτό ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία και κρατική τρομοκρατία. Ο Νετανιάχου έχει έχασε εντελώς τη φήμη του στα μάτια του ισραηλινού λαού χρησιμοποιώντας νοσοκομεία, προσπαθεί να ανακτήσει τον έλεγχο βομβαρδίζοντας σχολεία και χώρους λατρείας. Ειδικά τα νοσοκομεία έχουν γίνει το σύμβολο των ισραηλινών φρικαλεοτήτων. Σχεδόν όλα τα νοσοκομεία που υπηρετούσαν στη Γάζα είτε καταστράφηκαν, κατεστραμμένο ή άχρηστο λόγω ισραηλινών επιθέσεων. Όλοι παρακολουθήσαμε τις φρικαλεότητες που έγιναν στα νοσοκομεία El-Ehli Baptist και Şifa. Έγινε σαφές ότι οι ισχυρισμοί του Ισραήλ σχετικά με αυτά τα νοσοκομεία ήταν καθαρά ανοησίες, αλλά παρόλα αυτά, ο πολιτισμένος κόσμος, τον οποίο ο Ακίφ περιέγραψε ως «ένα τέρας με μόνο ένα δόντι», είδε ακόμη τη χρήση νοσοκομείων από το Ισραήλ. Είδαμε ακόμη και χώρες να υποστηρίζουν επιθέσεις σε νοσοκομεία, που αποτελούν σαφή παραβίαση του νόμου του πολέμου, λέγοντας «το Ισραήλ έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του». Μέσα σε αυτό το κλίμα, εκτός από το να εκφράζουμε το μίσος μας με την καρδιά και τη γλώσσα μας, προσπαθούμε να κάνουμε το κομμάτι μας και με τα χέρια μας».

«Δεν υπάρχει ούτε η παραμικρή αντίδραση από καμία χώρα, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική»

Δηλώνοντας ότι μετά το χτύπημα του μοναδικού ογκολογικού νοσοκομείου στη Γάζα, ξεκίνησαν πρωτοβουλίες για τη μεταφορά καρκινοπαθών εκεί στην Τουρκία, ο Ερντογάν είπε ότι έφεραν στην Τουρκία συνολικά 88 ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που λαμβάνουν θεραπεία για καρκίνο, με 61 συνοδούς.

Δηλώνοντας ότι επισκέφτηκαν καρκινοπαθείς την Πέμπτη, μοιράστηκαν τον πόνο τους και είχαν τη χαρά να δέχονται τις προσευχές τους εκ μέρους του έθνους, ο Ερντογάν δήλωσε ότι εκκένωσαν ορισμένους από τους πολίτες που είχαν αποκλειστεί στη Γάζα χθες και ότι οι προσπάθειες συνεχίζονται για τους άλλους.

Ο Ερντογάν είπε: «Είμαστε άνθρωποι που πιστεύουν στη δύναμη της αλληλεγγύης και στην ευλογία του μοιράσματος. Σήμερα, όπως και σε όλη την ιστορία, ο Τούρκος είναι αυτός που λείπει και παρατηρείται. Είναι ο προστάτης των καταπιεσμένων και των θυμάτων. Η Τουρκία μπορεί να εκπληρώσει την ιστορική της αποστολή όχι κάνοντας νεποτισμό, αλλά αγκαλιάζοντας αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό κάνουμε όταν ερχόμαστε σε βοήθεια του καταπιεσμένου λαού της Γάζας. Προσπαθούμε να αποδώσουμε δικαιοσύνη στην αποστολή. Αγαπητό μου έθνος, καθώς η Τουρκία κινητοποιείται για να σταματήσει την αιματοχυσία στη Γάζα, παρακολουθούμε με ντροπή την ασυνειδησία των δυτικών χωρών. Κάθε μέρα, οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής σφαγιάζουν αθώους, συμπεριλαμβανομένων γυναικών, παιδιών, δημοσιογράφων, γιατρών, ηλικιωμένων και πολιτών, αλλά η Ευρώπη δεν υπάρχει έστω και την παραμικρή αντίδραση από οποιαδήποτε χώρα στην Αμερική.

Το Ισραήλ, που χρησιμοποιεί όλα τα σύγχρονα μέσα πολέμου, συμπεριλαμβανομένης της απειλής της ρίψης ατομικών βομβών κατά παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων, και όποιος το υποστηρίζει, θα κριθεί όχι μόνο ενώπιον της ιστορίας, αλλά και ενώπιον της συνείδησης της ανθρωπότητας. Αφήνοντας κατά μέρος μία ή δύο ευσυνείδητες χώρες όπως η Ισπανία, οι δυτικοί θεσμοί και οργανισμοί έχουν τελείως κωφούς στις κραυγές που υψώνονται από τη Γάζα. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια δειλία, ή μάλλον δειλία, που διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και τη λέξη κατάπαυση του πυρός. Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κρατήσει αιχμάλωτους τους Ευρωπαίους ηγέτες. Όχι μόνο διοικητές, αλλά και δυτικοί διανοούμενοι, οργανώσεις τύπου και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων επιδιώκουν να αθωώσουν το Ισραήλ. Η ισραηλινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί επίσης το Ολοκαύτωμα ως ασπίδα για επιθέσεις που ισοδυναμούν με γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων».

«Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας με τη Γερμανία σε όλους τους τομείς»

«Αν και σκεφτόμαστε διαφορετικά για το ζήτημα της Γάζας, αποδίδουμε μεγάλη σημασία στην ισχυρή ιστορική μας φιλία με τη Γερμανία. Είμαστε αποφασισμένοι να ενισχύσουμε τη συνεργασία μας σε κάθε τομέα με τη Γερμανία, η οποία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός μας εταίρος με συνολικό όγκο εμπορίου 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τόσο ο Πρόεδρος κ. Σταϊνμάγερ όσο και ο Καγκελάριος Όλαφ Σολτς μίλησαν μαζί μου και συμφωνήσαμε σε αυτά τα θέματα στις συναντήσεις». Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε διάλογο με τη Γερμανία για να αποτρέψουν την ανθρωπιστική τραγωδία στη Γάζα και να εδραιώσουν μόνιμη ειρήνη στην περιοχή.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν συνέχισε την ομιλία του λέγοντας:

«Η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει ως αντισημιτική, ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθεί. Επειδή δεν μπορείτε να δείτε μια τέτοια κηλίδα ντροπής στο πρόσφατο ή μακρινό παρελθόν της Τουρκίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο εκφράζουμε με τόλμη όσα γνωρίζουμε να είναι αλήθεια, ακόμα κι αν ενοχλεί κάποιους. Είμαι άνετα να μιλάω, γιατί νιώθω άνετα; Δεν έχουμε χρέος, αλλά όλοι χρωστούν στο Ισραήλ και πληρώνουν χρέη. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Η πραγματική ντροπή είναι η ψεύτικη αδελφότητα που επιδεικνύουν οι δυτικές χώρες με το Ισραήλ για να καλύψουν τις σφαγές τους. Όσοι εισέβαλαν στο Ιράκ με το πρόσχημα των πυρηνικών και χημικών όπλων είναι εναντίον του Ισραήλ. Δεν εκπλήσσομε πλέον που υποστηρίζει τα ψέματα του Ισραήλ. Μια υποδειγματική κατάσταση που όσοι ψάχνουν για πυρηνικά όπλα στο Ιράκ δεν λένε ούτε μια λέξη όταν έρχονται αντιμέτωποι με την ομολογία της ατομικής βόμβας που έκαναν Ισραηλινοί υπουργοί μπροστά στις κάμερες. Τόσο που το Ισραήλ παραδέχεται και παραδέχεται ανοιχτά ότι έχει πυρηνικά όπλα. Αλλά ούτε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ούτε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έχουν ξεκινήσει καμία έρευνα για αυτό το θέμα».

Ο Ερντογάν τόνισε ότι το θέμα των πυρηνικών όπλων δεν είναι ένα ζήτημα που μπορεί να μείνει πίσω. Ο Ερντογάν δηλώνει ότι όσοι δεν μιλάνε σήμερα εναντίον του Ισραήλ δεν θα έχουν τίποτα να πουν αύριο σε άλλες χώρες, ο Ερντογάν συνέχισε τα λόγια του ως εξής:

«Ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί ή να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ, το οποίο θεωρούμε ως αναγνώριση του προφανούς. Ως αποτέλεσμα των προσπαθειών της χώρας μας στη Σύνοδο Κορυφής του Ριάντ, λήφθηκαν σημαντικές αποφάσεις για το το θέμα των πυρηνικών όπλων, καθώς και ο ορισμός των παράνομων εποίκων ως τρομοκράτες και η καταδίωξη εγκλημάτων πολέμου. Ας ελπίσουμε ότι και τα δύο αυτά ζητήματα θα επιλυθούν την επόμενη περίοδο. Θα συνεχίσουμε να κρατάμε το θέμα στην ημερήσια διάταξη με τα λόγια του ποιητή, «Αν η καταπίεση έχει κανόνι, οβίδα και φρούριο, έχει πρόσωπο που δεν περιστρέφεται και βραχίονα που δεν λύνεται». Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας με αυτό το σύνθημα».

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το καθήκον να είσαι η συνείδηση ​​και η φωνή της ανθρωπότητας ενάντια στη βαρβαρότητα στη Γάζα είναι τώρα στους ώμους της Τουρκίας και ότι η Σύνοδος Κορυφής για την Παλαιστίνη ηγέτη για την Παλαιστίνη που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη στις 15 Νοεμβρίου, υπό την ηγεσία της συζύγου του Εμινέ Ερντογάν, ήταν ένα ορόσημο.

Τονίζοντας ότι ο πόνος και η συμπόνια δεν έχουν γλώσσα, θρησκεία ή φυλή, ο Ερντογάν ευχαρίστησε όλους τους προσκεκλημένους που ήρθαν στην Τουρκία με αυτή την κατανόηση, υπέγραψαν το Global Call Text και έδειξαν θάρρος σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.

«Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για την οικοδόμηση του τουρκικού αιώνα»

Και συνέχισε το παραλήρημά του λέγοντας:

«Υπάρχει ένα γεγονός που θα ήθελα να υπενθυμίσω σε όσους στη χώρα μας βλέπουν τις σφαγές στη Γάζα, το ζήτημα της Παλαιστίνης, το ζήτημα της Ιερουσαλήμ με στραβισμό, ακόμη και σε αυτούς που προσπαθούν να το αραιώσουν με σαρκασμό στο μυαλό τους. Τα πολιτικά και πολιτιστικά σύνορα δεν είναι τα επίσημα σύνορά της, αλλά πολλά σύνορα, τα οποία εκφράζονται από την Αδριατική μέχρι το Σινικό Τείχος της Κίνας, ξεκινά από μια ευρύτερη γραμμή. Μετά την απώλεια των Σκοπίων, τα οποία θεωρούσε ως συνέχεια της Προύσας, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε: «Ακόμα κι αν ο χωρισμός κρατήσει πολύ, αν πάρει πολλά χρόνια, / Κι ας μην είμαστε μαζί σου, εσύ είναι ακόμα μαζί μας». Πράγματι, νιώθουμε το ίδιο για κάθε σπιθαμή γης στη γεωγραφία της καρδιάς μας. Όταν αρχίσουμε να βλέπουμε αυτές τις γεωγραφίες σαν έξω από εμάς, τότε η πατρίδα θα κινδυνεύσει.

Επιπλέον, εάν δεν αντιδράσουμε σε αυτό που συμβαίνει σήμερα στη Γάζα, δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τον εισβολέα φανατισμό, τη λεγόμενη γη της επαγγελίας, να φτάσει αύριο στα εδάφη μας. Γι’ αυτό λέμε, κάθε γεγονός που συμβαίνει παντού γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα. Όπως δεν κάνουμε διάκριση ανάμεσα στη Βοσνία και το Χαλέπι, την Τρίπολη και το Μπαλχ, τη Θεσσαλονίκη και τη Μοσούλη, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο. Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι ό,τι και να πούμε σε κάποιους λεγόμενους διανοούμενους, πολιτικούς, μέλη των μέσων ενημέρωσης και ένοπλους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν έχουν αυτό το όραμα είναι μάταιο. Δόξα τω Θεώ, το έθνος μας έχει αυτό το όραμα. Γνωρίζει αυτά τα γεγονότα. Όπως σε κάθε κρίσιμη στιγμή εδώ και αιώνες, μπροστά στις τελευταίες εξελίξεις, το έθνος μας προσεύχεται ανάλογα, σφίγγει ανάλογα τη γροθιά του και αναλαμβάνει δράση όταν χρειάζεται. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για την οικοδόμηση του Τουρκικού Αιώνα, αφήνοντας τις ανίκανες φιλοδοξίες μόνες στο βάλτο της δικής τους άγνοιας, μνησικακίας, μίσους και στείρων λογισμών. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε αυτά τα πονηρά, ύπουλα σχέδια στα κεφάλια των ιδιοκτητών τους με νέες επεμβάσεις όταν χρειαστεί».

Τονίζοντας ότι συνεχίζουν με αποφασιστικότητα τον αγώνα τους κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των δικτύων οργανωμένου εγκλήματος, ο Ερντογάν είπε: «Από την αρχή του έτους, έχουμε εξουδετερώσει περίπου 2 χιλιάδες τρομοκράτες, μερικοί από αυτούς σε επίπεδο αρχηγών. Θεωρούμε τους τρομοκράτες υπεύθυνους για κάθε σταγόνα αίματος που χύνουν, και θα το κάνουμε. Μέχρι ο τελευταίος τρομοκράτης να μην αποτελεί πλέον πηγή απειλής για τη χώρα μας. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον αγώνα εντός και εκτός των συνόρων μας».

Δηλώνοντας ότι κατέστρεψαν τον «διάδρομο τρομοκρατίας» που επρόκειτο να δημιουργηθεί κατά μήκος των νότιων συνόρων με τις επιχειρήσεις που πραγματοποίησαν στα βόρεια της Συρίας, ο Ερντογάν δήλωσε ότι απομάκρυναν την αυτονομιστική οργάνωση από τα σύνορα του Ιράκ με τις επιχειρήσεις Claw.

Δηλώνοντας ότι παρακολουθούν στενά τις προσπάθειες ενίσχυσης της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης, ο Ερντογάν είπε: «Είμαστε αποφασισμένοι να φέρουμε αυτά τα χαμηλά και ύπουλα σχέδια στα κεφάλια των ιδιοκτητών τους με νέες επιχειρήσεις όταν χρειαστεί. Μπορούμε να έρθουμε ξαφνικά μια νύχτα. Η προειδοποίησή μας ισχύει σήμερα όπως και χθες»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This