Κυριακή 13/6/2021

Η Αμερικανική Πρεσβεία φοβάται τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα! Εξέδωσε (άτυπη) ταξιδιωτική οδηγία

Τους φόβους της για τρομοκρατικό χτύπημα στην Ελλάδα, μέσα στις γιορτές, εκφράζει η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα!

Πιο συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή το απόγευμα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της, η πρεσβεία αναφέρει πως, κατά τη διάρκεια των εορτών τα μέτρα ασφάλειας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας συνεχιζόμενων απειλών από διεθνείς, όπως αναφέρει, τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Παράλληλα, καλεί τους αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται ή σκοπεύουν να επισκεφθούν τη χώρα μας τις προσεχείς ημέρες, να προβούν σε συγκεκριμένα μέτρα για την ασφάλειά τους.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αναλυτικά η ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας:

«Τοποθεσία: Ελλάδα – Σε ολόκληρη τη χώρα

Γεγονός: Κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη.

Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, κλαμπ, νυχτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Οδηγίες για προφυλάξεις: 

Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη.

Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας.

Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε.

Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ