Ρεβεγιόν για κρατουμένους στον Κορυδαλλό με μπύρες και κινητά!

Διατάχθηκε επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση

Must Read

Για άλλη μια φορά απίστευτες εικόνες από τις φυλακές Κορυδαλλού, με κρατούμενους να έχουν στήσει τρικούβερτο ρεβεγιόν για τα Χριστούγεννα, με μπύρες και… κινητά τηλέφωνα!

Μάλιστα στη φωτογραφία που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται ότι έχουν και ίντερνετ στα κινητά τηλέφωνα, από όπου μάλιστα «ανέβασαν» και τις επίμαχες φωτογραφίες.

Το γιορτινό τραπέζι έχει στηθεί σε διάδρομο ανάμεσα σε κελιά με τους κρατούμενους να ποζάρουν για τις αναμνηστικές φωτογραφίες!

Μετά την δημοσιοποίηση ζητήθηκε επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των συγκεκριμένων κρατουμένων, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκαν και «κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

«Επείγουσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ζητήθηκε από τη Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά, προκειμένου να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβαν χώρα τα όσα συνέβησαν την 25η Δεκεμβρίου 2023, και δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης από κινητό τηλέφωνο που παρανόμως είχε στην κατοχή του κρατούμενος, στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κορυδαλλού, καθώς και για την ύπαρξη πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των υπαλλήλων του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος.

Επιπλέον, δόθηκε εντολή για άμεση διενέργεια έρευνας στα κελιά των κρατουμένων που εικονίζονται στο σχετικό φωτογραφικό υλικό, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητών τηλεφώνων στη μια εκ των οποίων ήταν αποθηκευμένη η φωτογραφία που είδε το φως της δημοσιότητας. Παράλληλα, με ευθύνη του Επόπτη Εισαγγελέα του Σωφρονιστικού Καταστήματος, έχει εκκινήσει σχετική πειθαρχική διαδικασία για τους εικονιζόμενους κρατούμενους.

Η απόδοση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών σε όσους παραβαίνουν τους νόμους και τους κανόνες της σωφρονιστικής πολιτικής, αποτελεί για την Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής μια διαρκεί διαδικασία για τη διασφάλιση του θεμελιώδους στόχου της τήρησης της νομιμότητας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This