Ασφυκτικά γεμάτα τα ΤΕΠ των νοσοκομείων – Χιλιάδες ασθενείς ανά βάρδια και τεράστιες αναμονές

Από 4 έως 8 ώρες η αναμονή - Χιλιάδες και οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό

Must Read

Με φρενήρεις ρυθμούς αυξάνονται τα τελευταία 24ωρα οι νοσηλείες στα δημόσια νοσοκομεία, με τους επιστήμονες να χτυπούν καμπανάκι κινδύνου, για νέα έξαρση των λοιμώξεων, εν μέσω των εορτών.

Μόνο την Τετάρτη 306 άνθρωποι εισήχθησαν με επιπλοκές και βαριά συμπτώματα κορωνοϊού στα νοσοκομεία όλης της χώρας, γεγονός το οποίο προκάλεσε την κινητοποίηση των αρμόδιων αρχών και την ενεργοποίηση της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, που συνεδρίασε εκτάκτως χθες.

Από 4 έως 8 ώρες η αναμονή στα Επείγοντα των Νοσοκομείων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Υπουργείου Υγείας, οι προσελεύσεις στα ΤΕΠ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ενηλίκων ασθενών με λοιμώξεις του αναπνευστικού έχουν αυξηθεί από 25% έως 80% και πάνω από 30% στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία.

Ακόμη, στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), κάνουν λόγο για αναμονές στα Επείγοντα των Νοσοκομείων που ξεπερνούν τις οκτώ ώρες και στα Νοσοκομεία Παίδων, τις τέσσερις ώρες.

«Απίστευτη είναι η ταλαιπωρία στα Επείγοντα για μια εξέταση από γιατρό, με την αναμονή να ξεπερνάει τις 8 ώρες», αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος και συνεχίζει:

«Επιβεβαιώνεται με τις αναμονές στα επείγοντα η διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και η αποτυχία του θεσμού του προσωπικού γιατρού. Όμως ευτυχώς, οι ασθενείς έχουν πολύ πιο ήπια συμπτωματολογία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Γι’ αυτό και όποιοι κάνουν εισαγωγή σε λίγες ημέρες λαμβάνουν εξιτήριο».

Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός πως στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» κατά τις τελευταίες εφημερίες προσέρχονται πάνω από 1.000 ασθενείς, με 25% αύξηση στα παθολογικά / πνευμονολογικά περιστατικά και αύξηση κατά 80% στην προσέλευση ασθενών με κορωνοϊό. Μάλιστα, στην τελευταία εφημερία εισήχθησαν οκτώ ασθενείς με γρίπη H1N1.

Στο Nοσοκομείο «Αττικόν» κατά την τελευταία εφημερία εξετάσθηκαν 950 ασθενείς και εισήχθησαν για νοσηλεία 180. Αντίστοιχα, στο «Ιπποκράτειο» Θεσσαλονίκης στις τελευταίες εφημερίες εξετάζονται 1.200 ασθενείς και περίπου 180 από αυτούς, παραμένουν για νοσηλεία. Παράλληλα, παρατηρείται αύξηση στις προσελεύσεις ασθενών με λοιμώξεις του αναπνευστικού κατά 25%, ενώ εξαιτίας της μεγάλης κίνησης, νοσηλεύονται ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα στη διασπορά, δηλαδή, σε κλινικές άλλων παθήσεων

Πάνω από 1.600 οι νοσηλείες με κορωνοϊό στα νοσοκομεία

Στο πλαίσιο αυτό, έχουν αυξηθεί και οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, αφού από τα μέσα Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα συνολικά 1.600 άτομα έχουν διανυκτερεύσει με βαριά συμπτώματα στα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Από αυτές τις νοσηλείες, οι 1.400 ασθενείς νοσηλεύονται σε απλές κλίνες και ακόμη 260 ασθενείς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), οι 85 εκ των οποίων, είναι διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This