Αντιεξουσιαστές για την… επίθεση στο σπίτι του Χρυσοχοΐδη: «Του επιστρέψαμε το τελεσίγραφο…»

Must Read

Σε ανακοίνωση για την επίθεση με τρικάκια που πέταξαν κοντά στο σπίτι του υπουργού Προστασίας του Πολίτη στην Καλλιθέα, προέβησαν οι γνωστοί-άγνωστοι με ανακοίνωση που εξέδωσαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Οι αναρχικοί, που έχουν κηρύξει πόλεμο στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη,  μετά την δήλωση του τελευταίου πως θα τελειώσει με τα… Εξάρχεια και τις καταλήψεις, υποστήριξαν πως «το τελεσίγραφο επεστράφη στο σπίτι του αποστολέα».

Το κείμενο υπογράφουν «αναρχικοί-αναρχικές, σύντροφισσες-σύντροφοι»  και μιλάει για 150 άτομα που πήγαν στο σπίτι του Χρυσοχοΐδη για να διαμαρτυρηθούν για την διάλυση των καταλήψεων από την αστυνομία:

Αναλυτικά ολόκληρο το κείμενο, όπως αναρτήθηκε στο διαδίκτυο:

«Περισσότεροι απο 150 αναρχικοί-ες, σύντροφοι-ισσες πορευθήκαμε σήμερα στο σπίτι του υπουργού Προ.Πο Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, προκειμένου να του επιστρέψουμε το τελεσίγραφο καταστολής απέναντι στις καταλήψεις και τον κόσμο του αγώνα, και να στείλουμε ένα σινιάλο αλληλεγγύης και προτροπής: στον δρόμο να σπάσουμε τον τρόμο. Και το πράξαμε, διαδηλώνοντας με δύναμη, οργή και παλμό στη γειτονιά της Καλλιθέας στην οδό Παναγή Τσαλδάρη που διαμένει, φθάνοντας ακριβώς κάτω από το σπίτι του υπενθυμίζοντας ότι καμία επίθεση στις καταλήψεις και τους αυτοοργανωμένους χώρους δεν θα μείνει χωρίς απάντηση.

Αυτό το κατάλαβαν πολύ καλά πρώτοι οι ασφαλίτες φρουροί του έξω από το σπίτι, οι οποίοι λούφαξαν κατευθείαν και ταμπουρώθηκαν στο εσωτερικό της πολυκατοικίας, σπάζοντας τα ρεκορ ταχύτητας με την εμφάνισή μας. Τα θερμά μας συγχαρητήρια και στον ασφαλίτη με το μηχανάκι (η πινακίδα βρίσκεται ήδη στα κιτάπια του κινήματος) που με έντρομη φάτσα έσπασε επίσης το ρεκόρ στο γκάζι.

Με συνθήματα όπως “10,100,1000 καταλήψεις, ενάντια σε έναν κόσμο οργανωμένης σήψης”, “κανένα τελεσίγραφο δεν μας τρομοκρατεί, στον δρόμο να τσακίσουμε την καταστολή”, “όλα είναι δικά μας γιατί όλα είναι κλεμμένα, κατάληψη σε βίλες και εγκαταλελειμμένα, αλήτη σκούπιδι Χρυσοχοΐδη”, “με τους μετανάστες-στριες είμαστε μαζί, επαναπροώθηση σε μπάτσους σε ναζί”, αν δεν αντισταθούμε σε όλες τις γειτονιές, οι πόλεις μας θα γίνουνε μοντέρνες φυλακές”, καταστήσαμε σαφές ότι το δόγμα “Νόμου και Τάξης” που επιβάλλει το κράτος και οι μηχανισμοί του, όσο κι αν ικανοποιεί τα ακροδεξιά κατακάθια και ένα συντηρητικό και αντιδραστικό ακροατήριο ψηφοφόρων που καλλιεργεί και χαϊδεύει η δεξιά διαχείριση, θα βρει ανάχωμα στον κόσμο του αγώνα.

Ξέρουμε ότι το κασταλτικό σχέδιο που βρίσκεται σε εξέλιξη με εκκενώσεις, συλλήψεις, ξυλοδαρμούς, βασανισμούς, παρακολουθήσεις και κυνήγι μαγισσών έχει ως στόχο να ισοπεδώσει τις εστίες αντίστασης, να τρομοκρατήσει τον αγωνιζόμενο κόσμο, να συκοφαντήσει το αναρχικό κίνημα απονοηματοδοτώντας τον λόγο και τη δράση του, να εκκαθαρίσει τις γειτονιές από μετανάστες που αλλοιώνουν τον εθνικό κορμό και άλλους “περιττούς” που χαλούν την ιλουστρασιόν εικόνα της πόλης, προκειμένου να επελάσει ανεπόδιστα η “ανάπτυξη” του κεφαλαίου και του real estate.

Όμως, θα αντισταθούμε σθεναρά. Να το ξέρετε καλά όλοι, υπουργοί, βουλευτές, μπάτσοι, δικαστές και ΜΜΕ. Την “ανομία” να την ψάξετε στα σπίτια και τις τσέπες σας (ή και το βαλιτσάκι σαμσονάιτ του Φρουζή, αν προτιμάτε), και όχι στις καταλήψεις και τους αυτοοργανώμενους χώρους.

Γιατί οι χώροι μας είναι αγκάθια απέναντι στην επέλαση του εθνικισμού και της αντιμεταναστευτικής φρενίτιδας, είναι οι τόποι όπου αναπτύσσονται οι αξίες του αγώνα, της αλληλεγγύης, του αντιφασισμού, αντιρατσισμού, αντισεξισμού,  Είναι τα εργαστήρια της αυτοοργάνωσης, της συλλογικοποίησης και της αντίστασης.

ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΙ, ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

10,100,1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

αναρχικοί-αναρχικές, σύντροφισσες-σύντροφοι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This