Σήμερα η κηδεία του αστυνομικού που μαχαιρώθηκε από το Νορβηγό – Τι θα υποστηρίξει στην απολογία του ο δράστης

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες για το περιστατικό στην μπυραρία

Must Read

Ακόμα μια θλιβερή ημέρα ξημέρωσε σήμερα καθώς το μεσημέρι η οικογένεια του 32χρονου αστυνομικού που μαχαιρώθηκε σε μπυραρία στην Ανατολική Θεσσαλονίκη από τον 44χρονο Νορβηγό θα του πει το «τελευταίο αντίο».

Στο μεταξύ, σήμερα, την ίδια ώρα, αναμένεται να απολογηθεί ο δράστης ο οποίος αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες. Χθες, η εισαγγελέας του άσκησε ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα.

Τα κακουργήματα αφορούν τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα (η δεύτερη για τον τραυματισμό του κουμπάρου και επιστήθιου φίλου του θανόντος), ενώ τα πλημμελήματα συνδέονται με την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και αφορούν το μαχαίρι παλάμης, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Τις δραματικές στιγμές που εκτυλίχθηκαν στην μπυραρία περιγράφουν τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες.

Μιλώντας στο voria.gr ένας εργαζόμενος λέει πως δεν κατάλαβε το μαχαίρωμα, ούτε είδε την σκηνή με τα μάτια του.

«Ήρθε προς το μέρος μας (στο μπαρ) ένα από τα παιδιά της παρέας κι άρχισε να μιλά με τον Νορβηγό, αφού είχε πάει και αυτός στην παρέα. Στην αρχή μιλούσαν φιλικά αλλά μετά το ύφος και των δύο έγινε σοβαρό, χωρίς όμως να μαλώνουν. Εκείνη την ώρα πήγε να σηκωθεί από την παρέα ένα παλικάρι αλλά του έκανα μία κίνηση με τα χέρια θέλοντας να του πω να μην ασχοληθεί και ότι δεν έτρεχε τίποτα».

Για την στιγμή της επίθεσης με μαχαίρι του Νορβηγού είπε:

«Άκουσα ένα θόρυβο και μετά το παιδί που μιλούσε με τον Νορβηγό να φωνάζει “μας μαχαίρωσε ρε”. 

Όπως αναφέρουν πηγές, μέλος από την παρέα του αστυνομικού λέει πως το θέμα του διαπληκτισμού ήταν η διαφορά στην ασφάλεια ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Νορβηγία.

«Απ’ ό,τι κατάφερα να ακούσω ο Νορβηγός έλεγε ότι είναι πιο ασφαλής χώρα σε σύγκριση με την Ελλάδα και ότι εδώ αυτός στο παρελθόν είχε βγάλει σε κάποιον μαχαίρι», κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες μέλος της παρέας του αστυνομικού.

Ενδέχεται αυτή η αναφορά στο μαχαίρι να πυροδότησε το Νορβηγό. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, ο 44χρονος επέστρεψε στην παρέα του και τότε εκεί πήγε ο 32χρονος φίλος και κουμπάρος του αστυνομικού. Δευτερόλεπτα αργότερα φώναξε ότι τον μαχαίρωσαν. Άμεσα αντέδρασε ο 32χρονος αστυνομικός και άρχισε να χτυπά με γροθιές τον 44χρονο.

Σε αυτό το σημείο οι μαρτυρίες διίστανται. Ορισμένοι αναφέρουν πως μετά το στέλεχος της ΕΛΑΣ βγήκε από το μαγαζί για να καλέσει σε βοήθεια συναδέλφους του, να επιστρέφει για να ακινητοποιήσει τον Νορβηγό ενώ άλλοι λένε πως εκείνες τις στιγμές τον είδαν μέσα στα αίματα και χωρίς να έχει τις αισθήσεις του.

Ο ιδιοκτήτης κατέθεσε ότι μετά τον τραυματισμό του αστυνομικού ο 44χρονος προσπάθησε να φύγει από το κατάστημα.

«“Τί έκανες;” του φώναξα. Μου είπε “φεύγω” στα αγγλικά και ξεκίνησε να βγει από το κατάστημα».

Τα ψυχιατρικά προβλήματα

Ο Νορβηγός, στην απολογία του, αναμένεται να τονίσει τα ψυχιατρικά προβλήματα και το γεγονός πως είχε μεθύσει τη μοιραία νύχτα. Φέρεται να έχει πει ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι ήθελε να προστατεύσει τον εαυτό του.

Σύμφωνα με το voria.gr, τα ψυχιατρικά δεν είναι τα μόνα προβλήματα του 44χρονου καθώς από παιδί είχε ζητήματα και η οικογένειά του. Ο ίδιος φέρεται να ζει μόνος του από τα 13!

Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως έχει και ποινικό παρελθόν, μια πληροφορία που μετέφερε και ο ίδιος στους αστυνομικούς. Οι νορβηγικές αρχές επιβεβαίωσαν ότι φυλακιστεί για βίαιο έγκλημα, χωρίς να έχει προσδιοριστεί τι έχει κάνει ακριβώς.

Δείτε επίσης:

Πολίτης προσπάθησε να επιτεθεί στον Νορβηγό που σκότωσε τον αστυνομικό: «Π@λιoπ@@στ@!»

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στο Νορβηγό που μαχαίρωσε αστυνομικό

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This