«Βαβέλ» η Εκκλησία με τους ομoφύλους

Το εγκύκλιο σημείωμα, που στηρίχτηκε σε έκθεση που συνέταξε και παρήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος, ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θ. Παπαγεωργίου και οι δηλώσεις «φωτιά»

Must Read

Στην αρχή ο Ιερώνυμος έδωσε ελπίδες στη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα. «Αφού κοτζάμ Αρχιεπίσκοπος ανέχεται τη συμβίωση ομόφυλων ζευγαριών, γιατί να μη στηρίξει και μια νομοθεσία που θα αναγνωρίζει δικαιώματα στους ομόφυλους γονείς;» υπέθεσαν.

Διάβασαν πίσω από τις γραμμές συνεννόηση Μαξίμου – Αρχιεπισκοπής, για να περάσει ευκολότερα το θέμα στην κοινωνία. Λογικός ο συνειρμός. Μετά τα ερωτήματα που δημιουργήθηκαν, ακόμη και εντός Ιεραρχίας για το πού το πάει ο Αρχιεπίσκοπος, κόπηκαν μαχαίρι.

Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος ήταν ξεκάθαρη με τη γνωστή, πια, φράση στο εγκύκλιο σημείωμά της πως «τα παιδιά δεν είναι κατοικίδια ή αξεσουάρ για να τα επιδεικνύουν τα ομόφυλα ζευγάρια». Το υπονοούμενο ήταν φυσικά, όπως το διευκρίνισε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, για τον Κασσελάκη, τον Τάιλερ και τη σκυλίτσα τους. Σήμερα το κατοικίδιο, αύριο θα μας φέρουν και δύο αγόρια, που θα έχουν παραγγείλει επί τούτου για επίδειξη.

Με τούτα και με εκείνα η πόρτα της Εκκλησίας για τον Κασσελάκη, και τούμπαλιν, μάλλον έχει κλείσει για τα καλά.

Για την ιστορία, μου λένε οι πηγές μου στην Ιερά Σύνοδο, το καλά τεκμηριωμένο εγκύκλιο σημείωμα στηρίχθηκε σε έκθεση που συνέταξε ο νομικός σύμβουλος της Ιεράς Συνόδου Θ. Παπαγεωργίου και παρήγγειλε ο Αρχιεπίσκοπος.

Φθιώτιδος ο… Χριστοδουλικός!

Σπόντα για τον Κασσελάκη, για τις «αμερικανιές», έριξε και ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών. Μέχρι σήμερα ο κ. Συμεών ήταν γνωστός για τον μειλίχιο και γλυκό λόγο του και την ευελιξία στις λέξεις, ώστε να είναι ικανοποιημένες και οι δύο πλευρές. Ιδιον του πνευματικού του πατέρα, του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου. Στη διάσημη πια στα social media ομιλία του που έσπασε όλα τα κοντέρ δημοφιλίας, τα είπε, όπως παραδέχτηκαν Αρχιερείς, «χύμα, τσεκουράτα και παραδοσιακά, εκφράζοντας σχεδόν το σύνολο της Ιεραρχίας».

Σίγουρα άγγιξε την παραδοσιακή μερίδα της Εκκλησίας που ήθελε να μιλήσει και κρύφτηκε πίσω από την εγκύκλιο, για να μην τους κατηγορήσουν για ομοφοβία και τα γνωστά. «Ο Φθιώτιδος, αν και παιδί του Ιερωνύμου, έφερε στην ομιλία του και το ύφος του πολύ από Χριστόδουλο» εκμυστηρεύτηκε παιδί του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.

Πώς τα φέρνουν οι καιροί…

Καθώς γνωρίζω τη φιλοδοξία του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου να διαδεχτεί στο μέλλον τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, θα του έδινα μία συμβουλή: Να αποφεύγει τις τηλεοπτικές συνεντεύξεις. Αποκαλύπτει εύκολα τον οξύθυμο χαρακτήρα του και, παρότι πανεπιστημιακός, δεν μπορεί να ελέγξει τον λόγο του κάνοντας άστοχες παρατηρήσεις.

Για να τον βοηθήσω να εκλεγεί, τον συμβουλεύω. «Η εκκλησία δεν έχει ομοφυλόφιλους στις τάξεις της, εάν έχετε να τους δείξετε. Δεν μπορούμε να μιλάμε έτσι» είπε στον δημοσιογράφο ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας. «Και εγώ μπορώ να σας ρωτήσω εάν υπάρχουν ομόφυλοι δημοσιογράφοι» είπε ο κ. Χρυσόστομος, για να απαντήσει ο δημοσιογράφος, «βεβαίως και υπάρχουν ομόφυλοι δημοσιογράφοι και καμαρώνουμε κιόλας».

Αν θες να γίνεις Αρχιεπίσκοπος και βγάζεις κόκκινη κάρτα και εκτός Εκκλησίας όλους τους ομοφύλους, σεβασμιότατε, ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας, δύσκολο να πας μακριά.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This