Cyber Monday! Καλές αγορές και προσοχή στις παγίδες

Must Read

Cyber Monday σήμερα και τα καταστήματα θα έχουν καλύτερες τιμές για αγορές μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, οι καταναλωτές θα πρέπει να δείξουν πολλή προσοχή προτού αγοράσουν κάτι.

Αρχικά, θα πρέπει να κάνουν έρευνα αγοράς και να συγκρίνουν τιμές. Δεύτερο βήμα είναι να διαβάσουν προσεκτικά τους όρους χρήσης, αγοράς και εγγύησης, που θα πρέπει να γίνονται φανεροί σε σημείο της ιστοσελίδας του ηλεκτρονικού καταστήματος.

Μεγάλη παγίδα, ειδικά στα ηλεκτρονικά προϊόντα, είναι η αναγραφή γενικευμένης εγγύησης, π.χ. 2 ετών, ενώ στην πραγματικότητα επί μέρους κομμάτια -μεγάλης σημασίας π.χ. για τους υπολογιστές- έχουν 6 μήνες μόνο, γεγονός που δεν αναφέρεται πουθενά, με αποτέλεσμα να παραπλανώνται οι καταναλωτές.

Δείτε επίσης: Προσφορές αποκλειστικά μέσω διαδικτύου αναζητούν ένας στους πέντε Έλληνες

Επίσης, σοβαρές πληροφορίες και όχι λεπτομέρειες, που θα πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής πριν προβεί σε αγορά, είναι το πότε θα παραλάβει το προϊόν, την πολιτική επιστροφών, τους τρόπους πληρωμής, το κόστος των μεταφορικών, την πολιτική ακύρωσης κ.λπ.

Εάν δεν θέλει κανείς να του στέλνουν διαφημιστικά και προσφορές, θα πρέπει να διαβάσει την πολιτική του καταστήματος σχετικά με τη συλλογή προσωπικών δεδομένων, και, συγκεκριμένα, ποιες πληροφορίες αποθηκεύονται κατά την ηλεκτρονική συναλλαγή και πώς χρησιμοποιούνται.

Ακόμα, για να είστε σίγουροι ότι δεν έχετε πέσει θύμα απάτης, με την ολοκλήρωση της αγοράς θα πρέπει να λάβετε e-mail επιβεβαίωσης της παραγγελίας, στο οποίο θα αναγράφονται όλα τα στοιχεία της (αριθμός, περιγραφή προϊόντος, χρόνος και τρόπος παραλαβής). Σε αντίθετη περίπτωση, επικοινωνήστε με το κατάστημα να ρωτήσετε αν υπάρχει κάποιο ζήτημα.

Αφού παραλάβετε το προϊόν, θα πρέπει να ελέγξετε ότι όλα είναι εντάξει τόσο αναφορικά με το ίδιο, όσο και με το παραστατικό αγοράς (απόδειξη ή τιμολόγιο).

Καλές αγορές!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This