Τεράστια ταλαιπωρία για τους κατοίκους της Λήμνου: Τελευταία στιγμή αποκαταστάθηκε η ακτοπλοϊκή σύνδεση

Must Read

Μία απίστευτη ταλαιπωρία βιώνουν επισκέπτες, κάτοικοι και επιχειρηματίες από το περασμένο Σάββατο, λόγω της αναπάντεχης διακοπής του δρομολογίου Λαύριο – Άγιος Ευστράτιος – Λήμνος – Καβάλα.

Ο μόνος τρόπος για να πάει κανείς στη Λήμνο είναι μέσω Πειραιά που σημαίνει ότι θα πρέπει να ταξιδέψει 20 ώρες, με περισσότερα χρήματα ή αλλιώς μέσω Καβάλας ή Θεσσαλονίκης. Οι άνθρωποι που πήγαν στην Λήμνο ουσιαστικά «ξέμειναν» στο νησί, ενώ οι επαγγελματίες αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τα τρόφιμα, που έχει αντίκτυπο στα σούπερ μάρκετ.

Η Αναστασία Παλατιανού, υπεύθυνη μεταφορικής εταιρείας μίλησε για τα προβλήματα που δημιουργούνται από την διακοπή δρομολογίων. «Είναι δύσκολο που δεν έχει καράβι από το Λαύριο και δεν υπάρχει επικοινωνία για να φτάσουν τα πράγματα στη Λήμνο. Αυτό συμβαίνει από πριν την Πρωτοχρονιά. Στα φρέσκα δεν υπάρχουν αποθέματα. Τα ψυγεία δεν μπορούμε να τα φορτώσουμε και να τα προγραμματίσουμε, και για τα φάρμακα το ίδιο», τόνισε και συνέχισε:

«Από τον Πειραιά για να σταλεί μία καρότσα είναι τα διπλάσια έξοδα από το Λαύριο, υπάρχει κίνδυνος αν μεταφέρεις τρόφιμα γιατί είναι πολλές οι ώρες, και επίσης στο λιμάνι της Μυτιλήνης και της Χίου θα πρέπει να έχεις κανονίσει αυτοκίνητο για να σου αλλάξει τη θέση στο καράβι, ή να ταξιδέψει ένας οδηγός».

Η προσωρινή λύση

Όπως έγινε γνωστό, η σύμβαση έληξε στις 31 Οκτωβρίου και έκτοτε δεν έχει βγει η νέα. Μέχρι και τις 28 Δεκεμβρίου το καράβι λειτουργούσε ζητώντας καινούριο δρομολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βγήκε σύμβαση τον Δεκέμβριο με μεγαλύτερο πλοίο και κανείς πλοιοκτήτης δεν δέχθηκε να μπει. Βγήκε και δεύτερη σύμβαση, με το ίδιο αποτέλεσμα. Ωστόσο, χθες τελευταία στιγμή έγινε διοικητικό συμβούλιο υπό την νέα δήμαρχο, Ελεωνόρα Γεώργα.

Η δήμαρχος ήρθε σε επικοινωνία με το υπουργείο Ναυτιλίας και αύριο υπογράφεται σύμβαση με το πλοίο «Άνεμος», ώστε να αναλάβει τα δρομολόγια του προηγούμενου πλοίου μέχρι να ξαναγίνει καινούριος διαγωνισμός, ο οποίος θα λήξει στις 23 Ιανουάριου αν υπάρξει πλοιοκτήτης που θα αναλάβει το δρομολόγιο.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This