Πώς σχολίασε ο δήμαρχος Αθηναίων τα σχόλια για την κόρη του Νάσου Γαλακτερού

Τι ανέφερε σχετικά με την «Ανάπλαση ΑΕ» και τον Αθήνα 9.84 - Κάνει λόγο για «εκδικητική προσέγγιση»

Must Read

«Ντροπή τους!». Με αυτές τις λέξεις σχολίασε ο νέος δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας τα απαράδεκτα σχόλια που ακούστηκαν σχετικά με την παρουσία της 9χρονης κόρης του Νάσου Γαλακτερού και της Νάνσυ Ζαμπέτογλου στην σκηνή που είχε στηθεί στο Σύνταγμα για την γιορτή για τη νέα χρονιά. Αρκετά άτομα στα κοινωνικά δίκτυα θεώρησαν πως η μικρή ήταν «ένα κοριτσάκι από την Παλαιστίνη» το οποίο συνόδευσε τον δήμαρχο ο οποίος ήθελε να στείλει ένα μήνυμα με αυτή την κίνηση του.

«Δέχθηκα σχόλια επειδή σηκώθηκα με την κόρη της Νάνσυς και του Νάσου. Ντροπή τους όσοι τα είπανε», ανέφερε ο κ. Δούκας σε συνέντευξη που έδωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Mefa.

Και συνέχισε: «Το δεύτερο είναι διότι είχα φέρει την εκπρόσωπο της Eurovision η οποία είπε πολυπολιτισμικά τραγούδια. Ντροπή τους δεύτερη φορά. Θέλω να πάει πάρα πολύ καλά και στην Eurovision. Το τρίτο διότι σηκώθηκαν σημαίες της Παλαιστίνης. Υπήρχε ένα συλλαλητήριο, όπως σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις – δεν το ήξερα βεβαίως εγώ – στο Σύνταγμα και μετά μπήκαν μέσα και άρχισαν να σηκώνουν σημαίες. Παράλληλα και μετά μπήκανε μέσα.

Είναι δημόσιος χώρος ελεύθερης πρόσβασης. Τι να έκανα; Να έλεγα να κατέβουν οι σημαίες με πολλές χιλιάδες κόσμου, με οικογένειες και παιδιά και να γίνει το Σύνταγμα πεδίο μάχης; Υπήρχε σώφρων άνθρωπος, ο οποίος εκείνη την ώρα θα μετέτρεπε αυτή τη γιορτή σε πεδίο μάχης; Νομίζω ότι αυτές οι φωνές, οι οποίες έκανα πολύ θόρυβο, είναι όμως λίγες και η Αθήνα της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης έδωσε απάντηση. Ντροπή τους είναι απαράδεκτο.

Αυτό δείχνει μίσος και εμπάθεια. Είναι κήρυκες μίσους και εμπάθειας. Ενώ προσπάθησαν να δημιουργήσουν θόρυβο, οι φωνές της αισιοδοξίας και της αλληλεγγύης τους κέρδισαν, επικράτησαν. Είναι μία προσέγγιση που θα δείξει ότι το σωστό θα δείξει τον δρόμο και ότι όσο και να φωνάζουν, οι δημοκρατία ξέρει να προστατεύει τον εαυτό της».

Εκδικητική προσέγγιση

Μιλώντας για τα καθήκοντα του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κ. Δούκας έκανε λόγο για «εκδικητική προσέγγιση».

«Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μια δυσκολία. Μου κάνει εντύπωση που και σε περίοδο μετάβασης δημιουργούνται προσκόμματα και τετελεσμένα. Χαίρομαι όμως που πολλά που έχω πει έχουν ανταπόκριση στον κόσμο αλλά και περνούν από το ΣτΕ».

Σχετικά με την οδό βασιλίσσης Όλγας και τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4 είπε:

«Η βασιλίσσης Όλγας είναι ένας δρόμος που ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο, είναι δέσμευσή μου είναι ότι αν μου αποδοθεί, θα την ανοίξω. Υπάρχει μια συνθήκη με αρχαία, μας έχει πει η κ. Μενδώνη ότι υπάρχει μία βίλα με λουτρά, που αν είναι όντως έτσι τα πράγματα πρέπει να αποδοθούν. Δεν φάνηκε η αποκάλυψη από τα έργα που έχουν γίνει στον δρόμο. Τώρα καταλαβαίνω ότι θα ψάξουν να βρουν κάποια άλλα αρχαία, δεν ξέρω αυτό είναι θέμα με τους αρχαιολόγους. Αν όντως όμως μου αποδοθεί ο δρόμος, τότε θα δοθεί με μία ήπια κυκλοφορία για αμάξια για λόγους ασφάλειας και κυκλοφοριακής συμφόρησης. Για τον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 98,4, ελπίζω να μην ισχύουν αυτά που ακούγονται. Η Περιφέρεια θέλει να τον πάρει και μετά ιδιώτες και νομίζω θα γυρίσουμε 40 χρόνια πίσω. Δεν πρέπει να φιμώνονται οι πολίτες πρέπει να έχουν φωνή».

Ερωτώμενος αν ο προηγούμενος δήμαρχος θα αντιμετώπιζε την ίδια κατάσταση:

«Μου κάνει εντύπωση και υπάρχει μια προσέγγιση από την κυβέρνηση ότι υπάρχει κάπου πρόβλημα, νομίζω δεν πρέπει να λειτουργούμε εκδικητικά. Πιστεύω ότι πολλές αλλαγές έγιναν όταν άλλαξε ο δήμαρχος, όπως και με την «Ανάπλαση ΑΕ» που είναι ένας πολύ σημαντικός φορέας και οργανισμός και ο κ. Μπακογιάννης είναι πρόεδρος. Είναι μια προσέγγιση της κυβέρνησης στη λάθος κατεύθυνση ότι δηλαδή «μαζεύω τους οργανισμούς συγκεντρωτικά και να ελέγχει το κράτος όλες τις δραστηριότητες που γίνονται στους Δήμους». Αυτό είναι μία οπισθοδρόμηση. Η αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει δύναμη. Θέλω να ενώσω και όχι να διχάσω, θέλω να “συγκρουστώ” με όρους συνομιλητή ή επαίτη. Υπάρχουν Δήμοι που έχον το ίδιο πρόβλημα και ασφυκτιούν. Υπάρχει ένας φόβος “μην πούμε κάτι άσχημο, μην είμαστε πολύ διεκδικητικοί γιατί θα σταματήσουν τα χρήματα γιατί θα παγώσουν τα έργα”. Οι δήμαρχοι να μην φοβούνται, να σηκώνουν ανάστημα».

Τέλος, ο νέος δήμαρχος της Αθήνας ανέφερε σχετικά με την εγκληματικότητα:

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα, και άλλαξε και ο υπουργός. Και για την κυβέρνηση και για εμένα είναι σε απόλυτη προτεραιότητα. Προεκλογικά έλεγα πως πρέπει να ενισχύσουμε και την δημοτική αστυνομία και την ΕΛ.ΑΣ. να μπουν πολύ περισσότερα φώτα σε δύσκολες περιοχές. Υπάρχει το πρόβλημα της μικροεγκληματικότητα στο κέντρο. Να υπάρχουν κοινές περιπολίες δημοτικής αστυνομίας και ΕΛ.ΑΣ. Τέλος Ιανουαρίου θα ανοίξει οριστικά η Πανεπιστημίου».

Δείτε τις δηλώσεις του:

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This