«Ιπτάμενο φέρετρο» το Τ-2 που οδήγησε στο θάνατο τον 40χρονο Επισμηναγό – Τι καταγγέλλουν υψηλόβαθμα στελέχη των ΕΔ

Χαρακτηρίζουν μετά θάνατον ως ήρωες τους άτυχους πιλότους, προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες των υπευθύνων

Must Read

Στην τύχη τους, λόγω παλαιότητας, είχαν αφεθεί τα τέσσερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας, ένα εκ των οποίων συνετρίβη τις προάλλες στην Καλαμάτα, οδηγώντας στο θάνατο τον χειριστή του, τον πολύπειρο 40χρονο Επισμηναγό Επαμεινώνδα Κωστέα, μπροστά, μάλιστα, στα έντρομα μάτια της συζύγου και των δύο ανήλικων παιδιών του, ένα εκ των οποίων τού μιλούσε στον ασύρματο!

Διόλου τυχαίο, λοιπόν, το γεγονός ότι υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτηρίζουν το Τ2 «ιπτάμενο φέρετρο», με ρωγμές και πτέρυγες έτοιμες να αποκολληθούν. Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν, το ότι τα εν λόγω αεροσκάφη ήταν προβληματικά το γνώριζε τόσο η πολιτική, όσο και η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς υπήρχε εντολή να αποσυρθούν τον περασμένο Οκτώβρη, αλλά η διαδικασία της απόσυρσης αναβλήθηκε, επειδή είχε μείνει πίσω σε ώρες εκπαίδευσης κάποιος πιλότος.

Μιλώντας στο documentonews.gr, έγκυρες πηγές αποκάλυψαν ότι η αιτία της συντριβής του  μοιραίου εκπαιδευτικού αεροσκάφους ήταν η αιφνιδιαστική αποκόλληση της πτέρυγάς του, μέρος της οποίας χτύπησε στην συνέχεια το ουραίο πτερύγιο, με αποτέλεσμα την ακαριαία πτώση του. Καταγγέλλουν δε ότι η αποκόλληση της πτέρυγας προήλθε από ρωγμή σε νευραλγικό σημείο του αεροσκάφους, η οποία, δυστυχώς, δεν είχε εντοπιστεί από τους τεχνικούς.

Έλεγχος μέσω ειδικών μηχανημάτων

Όπως αναφέρουν, λόγω παλαιότητας, ο έλεγχος των τμημάτων του εκπαιδευτικού αεροσκάφους έπρεπε να πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, κάτι που, όμως, ουδέποτε έγινε. Εκεί, όπως αναφέρουν, μέσω ειδικών μηχανημάτων, λογικά θα είχαν εντοπίσει το πρόβλημα και θα το είχαν διορθώσει έγκαιρα.

Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων καταγγέλλουν, επίσης, στο documentonews.gr την προκλητική συμπεριφορά της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας απέναντι στους πιλότους που χάνονται άδικα και τονίζουν ότι οι αρμόδιοι, προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές ευθύνες των υπευθύνων, χαρακτηρίζουν μετά θάνατον ως ήρωες τους άτυχους πιλότους, επιχειρώντας έτσι να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This