Κρήτη: Κατά δεκάδες συρρέουν στα νοσοκομεία οι ασθενείς – Άνω του 90% η πληρότητα στο ΠΑΓΝΗ

Υπάρχουν παθολογικές κλινικές νοσοκομείων του νησιού που είναι υπερπλήρεις!

Must Read

«Πάρτι» κάνουν στη χώρα μας οι ιώσεις του αναπνευστικού, με την Κρήτη να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς η πληρότητα του ΠΑΓΝΗ, του μεγαλύτερου νοσοκομείου του νησιού, ξεπερνάει το 90%.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, παρά το γεγονός ότι το «κοκτέιλ» γρίπης, κορωνοϊού και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων ταλαιπωρούν τόσο τους ενήλικες, όσο και τα παιδιά, η κατάσταση είναι ακόμα σχετικά ελεγχόμενη, με το άνοιγμα των σχολείων μετά την ανάπαυλα των εορτών, ωστόσο, να εντείνει την ανησυχία πως η κατάσταση ενδέχεται να «ξεφύγει».

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το ΠΑΓΝΗ φαίνεται να σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος των αναγκών σε νοσηλείες, καθώς -όπως προκύπτει από την πλατφόρμα της 7ης ΥΠΕ Κρήτης– η πληρότητά του έως και χθες, Δευτέρα, ήταν στο 93,22% (685 ασθενείς συνολικά). Μεγάλη πίεση έχουν δύο κλινικές που είναι υπερπλήρεις και πιο συγκεκριμένα η Παθολογική, στην οποία νοσηλεύονται 38 ασθενείς (108% πληρότητα) και η Πνευμονολογική, όπου νοσηλεύονται επίσης 38 ασθενείς (105% πληρότητα).

Παράλληλα, η ΜΕΘ Covid του ΠΑΓΝΗ έχει 10 ασθενείς (83% πληρότητα), ενώ η Παιδιατρική κλινική του βρίσκεται στο 56% της πληρότητάς της, καθώς νοσηλεύονται 17 παιδιά.

Στο «Βενιζέλειο» η κατάσταση φαίνεται πως είναι κάπως καλύτερη, καθώς η γενική πληρότητα ξεπερνά το 68% (282 ασθενείς συνολικά). Τη μεγαλύτερη πίεση δέχεται η Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου, όπου νοσηλεύονται 18 ασθενείς με την πληρότητα να αγγίζει το 72%, με την Α’ Παθολογική να παρουσιάσει πληρότητα 42% (11 ασθενείς) και τη Β’ Παθολογική 65% (17 ασθενείς). Καλύτερη είναι η εικόνα στην Παιδιατρική, στην οποία νοσηλεύονται 9 άτομα (29% πληρότητα), ενώ στη ΜΕΘ covid έχουν εισαχθεί μόλις δύο ασθενείς.

Στο νοσοκομείο Χανίων η γενική πληρότητα ξεπερνά το 67% (401 ασθενείς συνολικά), με τις δύο Παθολογικές κλινικές του να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση. Πιο συγκεκριμένα, η Α’ Παθολογική έχει πληρότητα άνω του 96% (28 ασθενείς) ενώ η Β’ Παθολογική είναι υπερπλήρης, παρουσιάζοντας πληρότητα 117% με 34 ασθενείς. Την ίδια ώρα, η Πνευμονολογική κλινική του έχει 16 ασθενείς (88% πληρότητα), ενώ η Παιδιατρική έχει 17 ασθενείς (με 70% πληρότητα). Τέλος, στο εν λόγω νοσοκομείο νοσηλεύονται και εννέα ασθενείς με κορωνοϊό.

Στο νοσοκομείο Ρεθύμνου η γενική πληρότητα ξεπερνά το 45% (99 ασθενείς συνολικά), ενώ η κλινική που δέχεται τη μεγαλύτερη πίεση είναι η Πνευμονολογική με 11 ασθενείς (91% πληρότητα). Η Παθολογική του είναι στο 53% της πληρότητάς της (με 15 ασθενείς), ενώ στην Παιδιατρική νοσηλεύονται τέσσερα παιδιά (30% πληρότητα).

Στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου η πληρότητα ξεπερνά το 43% (58 συνολικά οι ασθενείς), με την Παθολογική του να έχει 24 ασθενείς (66% πληρότητα), ενώ στην Παιδιατρική νοσηλεύονται δύο παιδιά (18% πληρότητα). Η κατάσταση σε Σητεία, Ιεράπετρα και Νεάπολη είναι σαφώς καλύτερη, με τις παθολογικές τους κλινικές να έχουν μεν τους περισσότερους ασθενείς, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια πίεση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This