12-7-2020

«Στήνουν» μπλόκα και ξεκινάνε μαζικές κινητοποιήσεις από αύριο οι αγρότες Λάρισας και Καρδίτσας

Σε μαζικές κινητοποιήσεις θα προχωρήσουν από αύριο οι αγρότες, δημιουργώντας μπλόκα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Όπως ανακοίνωσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι, στον αυτοκινητόδρομο Ε65.

«Υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματός μας. Συνεχίζουμε να πουλάμε κοψοχρονιά την παραγωγή μας, ενώ το κόστος παραγωγής είναι πολύ υψηλό (πετρέλαιο 1,4 ευρώ ανά λίτρο, αύξηση στη ΔΕΗ κ.λπ.), με αποτέλεσμα το εισόδημά μας συνεχώς να μειώνεται» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της.

Κινητοποιήσεις θα υπάρξουν και από τους αγρότες του νομού Λαρίσης, οι οποίοι αποφάσισαν να στήσουν μπλόκα στον κόμβο του Πλατύκαμπου και στα Φάρσαλα. Στα βασικά αιτήματά τους περιλαμβάνονται το κόστος παραγωγής, οι τιμές στα αγροτικά προϊόντα, οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ κ.ά.

Σημειώνεται πως στις 15 Δεκεμβρίου αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση στη Λάρισα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων, όπου θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα με προσανατολισμό την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ