Έφτασαν στον Έβρο 393 τεθωρακισμένα οχήματα

Ο ελληνικός στρατός θα παραλάβει συνολικά 1.200

Must Read

Έφτασαν στον Έβρο 393 τεθωρακισμένα οχήματα αναγνώρισης Μ11 17, τα οποία εντάσσονται στις Μονάδες του Στρατού Ξηράς στην περιοχή, με βάση το χρονοδιάγραμμα και ενισχύουν ακόμη περισσότερο την αμυντική θωράκιση της χώρας μας.

Με πλοίο έφτασαν τα θωρακισμένα τροχοφόρα Μ11 17 από τις ΗΠΑ, ενώ ήδη η Ελλάδα είχε παραλάβει 444, οπότε με τη νέα παρτίδα ο αριθμός τους έφτασε τα 837, έως τώρα. Οι ΗΠΑ παρέδωσαν και πακέτο βομβιδοβόλων 40 χιλιοστών και πολυβόλων, που αφορά τον οπλισμό των οχημάτων.

Ο ελληνικός στρατός θα παραλάβει συνολικά 1.200 Μ11 17, τα οποία παραχωρούνται στην Ελλάδα σε πολύ χαμηλό κόστος, ουσιαστικά μόνο με τα έξοδα μεταφοράς, μέσω της ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας από το πλεονάζον αμυντικό υλικό των ΗΠΑ. Η παραλαβή των ΤΤΟΑ τύπου M11 17 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα για να παραληφθούν τα 363 που υπολείπονται. Το συνολικό κόστος της προμήθειας που ενέκρινε το αμερικανικό Κογκρέσο ανέρχεται στα 100.000.000 δολάρια ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας μπορεί να προμηθευτεί τα τεθωρακισμένα οχήματα σε εξαιρετική κατάσταση, με κόστος περίπου 71.000 ευρώ έκαστο. Από τα οχήματα αυτά, 900 αναμένεται να αξιοποιηθούν επιχειρησιακά και τα υπόλοιπα 300 για προσπορισμό ανταλλακτικών.

Η πραγματική τους αξία, ακόμη και μεταχειρισμένα, υπολογίζεται σε τουλάχιστον 500.000 ευρώ ανά όχημα. Το κόστος προκύπτει από τις εργασίες και τις υπηρεσίες επιθεώρησης, αλλά και τα έξοδα μεταφοράς των οχημάτων που έχουν προσδιοριστεί στη σύμβαση σε 14.823.638 δολάρια. Με την προμήθεια ανταλλακτικών αλλά και πυρομαχικών για τα βομβιδοβόλα των 40 mm το συνολικό κόστος έφτασε τα περίπου 150.000.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This