Τι μας κρύβουν για την Kawasaki 1300;

Must Read

Η συνέντευξη του Αλέξη Κούγια ήταν εξαιρετικά αποκαλυπτική. Οι αποκαλύψεις του όμως υπερβαίνουν τα ελληνικά δρώμενα, ακόμα και την σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ειδικά η αναφορά του για την Kawasaki 1300 με την οποία τραυματίστηκε όταν ήταν 17 χρόνων, αλλάζει τα δεδομένα της παγκόσμιας ιστορίας της μηχανοκίνησης, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε μέχρι σήμερα.

@mitsikwstasgiwrg8♬ πρωτότυπος ήχος – mitsikwstasgiwrg8

Μέχρι λοιπόν την πρόσφατη συνέντευξη τύπου του κορυφαίου ποινικολόγου, όλη η υφήλιος είχε την εντύπωση ότι η Kawasaki ανέπτυξε τον εξαιρετικό κινητήρα των 1300 κυβικών, ως πρωτότυπο το 1976, και ετέθη σε κυκλοφορία το 1978.

Η ανάπτυξη του συγκεκριμένου κινητήρα έγινε έπειτα από την πετρελαϊκή κρίση του 1973 και την μεταστροφή της κορυφαίας ιαπωνικής βιομηχανίας από τους δίχρονους κινητήρες, αμέσως μετά το 1976 όταν για πρώτη φορά τέθηκε θέμα ρύπων. Έως τότε το πιο γρήγορο δίτροχο παραγωγής, ήταν το Kawasaki 500 SS, ενώ προετοιμαζόταν αντίστοιχος δίχρονος κινητήρας 750 κυβικών.

Έτσι λοιπόν η εταιρεία απογαλακτίσθηκε από τους δίχρονους κινητήρες και ανέπτυξε τον συγκεκριμένο κινητήρα μεγάλου κυβισμού.

Το ότι στα χέρια του Αλέξη Κούγια το συγκεκριμένο μοντέλο βρέθηκε 8 ολόκληρα χρόνια πριν την παρουσίαση του πρωτότυπου και 10 χρόνια πριν την επίσημη κυκλοφορία του, αποκαλύπτει μία άγνωστη πτυχή της ιαπωνικής βαριάς βιομηχανίας, που οπωσδήποτε θα γίνει αντικείμενο συζήτησης από κορυφαίους επιστήμονες πολλών κλάδων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This