Κλ. Μαρουσάκης: «Έρχεται ανοιξιάτικη εισβολή, αλλά ακολουθούν πολικές θερμοκρασίες»

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του μετεωρολόγου, ο οποίος κάνει λόγο για τρεις εποχές σε μία εβδομάδα

Must Read

Ολοένα και ανεβαίνει ο υδράργυρος από νωρίς το πρωί, μετά την επέλαση του ψύχους, με την ηλιοφάνεια να παίρνει δειλά-δειλά την θέση της βροχής. Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε ο μετεωρολόγος του Open, Κλέαρχος Μαρουσάκης, τις επόμενες ημέρες εισβάλει η Άνοιξη, με υψηλές θερμοκρασίες, ωστόσο, θα ακολουθήσει επιδείνωση του καιρού.

«Φθινοπωρινός ο καιρός σήμερα με τις βροχές όμως σιγά σιγά να περιορίζονται προς το ανατολικό Αιγαίο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα της χώρας μας. Τις επόμενες ημέρες εισβάλει η Άνοιξη για να φέρει τον υδράργυρο ακόμα και πάνω από τους 20°, ενώ το σαββατοκύριακο θα μας επηρεάσει ένα πολικό κύμα αερίων μαζών για να φέρει βαρυχειμωνιά με πολύ κρύο, πολύ ισχυρούς βοριάδες και τα χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο έμπειρος μετεωρολόγος και συνεχίζει:

«Τρεις εποχές σε μία εβδομάδα! Ακολουθεί μια προσομοίωση της όλης καιρικής κατάστασης όπου με την μπλε καμπύλη αποτυπώνεται το ατμοσφαιρικό βουνό που θα δώσει μάχη με τις πολικές αέριες μάζες. Τις επόμενες ημέρες θα προσπαθήσει να εξαπλωθεί από τις ακτές της βόρειας Αφρικής βορειότερα συγκρατώντας τον πολικό αέρα μακριά μας, το σαββατοκύριακο όμως θα κινηθεί νότια και δυτικά ανοίγοντας τον δρόμο στον πολικό αέρα για το νότο». 

Ο ίδιος εξηγεί πως από την άλλη εβδομάδα το ατμοσφαιρικό βουνό θα κινηθεί και πάλι ανατολικά για να εκτοπίσει και να εκφυλίσει την πολική αέρια μάζα και να οδηγηθούμε σε πιο ομαλές καιρικές συνθήκες.

Δείτε αναλυτικά την ανάρτησή του:

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This