Greek mafia: Οκτώ άτομα περιλαμβάνονται στη δικογραφία των εκτελεστών Σκαφτούρου-Ρουμπέτη

Ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι - Τρεις οι συλλήψεις - Ποιοι είναι οι άλλοι πέντε

Must Read

Τρεις είναι τελικά οι συλληφθέντες για συμμετοχή στην ομάδα εκτελεστών της Greek mafia, η οποία βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες του «Θείου Τζο» Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας στα Δερβενοχώρια και των πρωτοπαλίκαρων Βασίλη Ρουμπέτη (ο «Ράμπο» της Θύρας 7, ή «ταξιτζής») και Διονύση Μουζακίτη (κουνιάδος του Ρουμπέτη) στον Κορυδαλλό.

Και οι τρεις οδηγούνται στον Εισαγγελέα με βαρύτατες κατηγορίες: Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στην οικία του βρέθηκαν γεμιστήρες από Καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες, ή αν ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη δικογραφία που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας για την υπόθεση, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Ποιοι είναι οι άλλοι πέντε, ποιες είναι οι κατηγορίες

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, εκτός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες, αναζητείται στην Ελλάδα ακόμη ένας συνεργός τους, ενώ ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων, στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This